Condé Nast Traveler: Οι Κυκλάδες στους κορυφαίους προορισμούς για το 2024

Για άλλη μια φορά το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler αποθεώνει τις Κυκλάδες, καθώς οι συντάκτες του τις τοποθετούν στη δεύτερη θέση με τους κορυφαίους προορισμούς για τη νέα χρονιά. Η επικαιροποιημένη λίστα περιλαμβάνει 24 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, που… ανοίγουν την όρεξη σε όλους όσοι λατρεύουν τα ταξίδια.

Πάμε να δούμε ποιοι προορισμοί φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα, για να ετοιμάσουμε βαλίτσες.

1. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι μια υπέροχη πόλη, που συνδυάζει το παλιό με το νέο. Φημισμένη για την αρχιτεκτονική της έχει υπέροχα κτίρια νεοκλασικά, γοτθικά και μπαρόκ. Στα ιαματικά της λουτρά “ορκίζονται” εκατομμύρια τουρίστες, ενώ ο Γαλάζιος Δούναβης, που διασχίζει την πόλη, είναι υπέροχος. Έχει εξαιρετικό φαγητό, είναι οικονομικός προορισμός και τις μικρές ώρες “ζωντανεύει”.

2. Κυκλάδες, Ελλάδα 

Κυκλάδες για πάντα, ένα από τα πιο δημοφιλή hashtags στα social media κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα ασβεστωμένα σπιτάκια, οι συγκλονιστικές παραλίες, το υπέροχο φαγητό, τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, αλλά και η ξέφρενη νυχτερινή ζωή στα πιο κοσμικά νησιά του συμπλέγματος, κάνουν τις Κυκλάδες ασυναγώνιστες. Συνεχώς “ξεφυτρώνουν” νέα καταλύματα και προστίθενται πολλές νέες πτήσεις. Κλείστε θέση για το καλοκαίρι του 2024 τώρα!

3. Γιορκσάιρ, Ηνωμένο Βασίλειο

Για ένα μαγευτικό διάλειμμα το 2024 πηγαίνετε βόρεια. Ο γεννημένος στο Γιορκσάιρ γλύπτης Henry Moore είπε κάποτε: «Η παρατήρηση της φύσης είναι μέρος της ζωής ενός καλλιτέχνη». Και το Γιορκσάιρ έχει μαγευτικά τοπία, κορυφές, δάση και απέραντους ουρανούς, καθώς και μεθυστικά χωράφια λεβάντας. Το 2024 κοιτάξτε τα αστέρια στα εθνικά πάρκα του Γιορκσάιρ στο μαγικό Φεστιβάλ Dark Skies.

4. Μαυρίκιος 

Η ακμή του Μαυρίκιου στη δεκαετία του ’80 φέρνει στο νου εικόνες από ριγέ ομπρέλες, μια μαυρισμένη Stéphanie de Monaco με θαλάσσιο σκι και όλο το τζετ σετ της Ευρώπης στα λιγοστά – αλλά υπέροχα – ξενοδοχεία. Τρεις δεκαετίες μετά και το νησί του Ινδικού Ωκεανού έχει ακόμα περισσότερα για να μπει στη λίστα ταξιδιών σας: μια δυναμική πολιτιστική σκηνή και ένα νέο κύμα φιλοξενίας ξεδιπλώνονται στις ακτές του. Στην πρωτεύουσα του Πορτ Λούις, το Διηπειρωτικό Μουσείο Σκλαβιάς, που βρίσκεται μέσα σε ένα ανακαινισμένο στρατιωτικό νοσοκομείο του 1700, άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2023, σηματοδοτώντας το πρώτο μνημειώδες βήμα του έθνους στην επανόρθωση της μακράς αποικιακής ιστορίας του.

5. Νότια και Κεντρική Σρι Λάνκα

Μια χώρα – νησί, με Υπουργείο τσαγιού, που τιμά τις ατέλειωτες εκτάσεις, όπου φύεται το δημοφιλές βότανο. Η τουριστική βιομηχανία της Σρι Λάνκα βρίσκεται στη μέση μιας άνθησης πολυτέλειας και ευεξίας. Στα νότια της χώρας νέα πολυτελή θέρετρα μας καλούν να τα επιλέξουμε, συνδυάζοντας εναλλακτικές θεραπείες δίπλα στην υπέροχη φύση.

6. Ερυθρά Θάλασσα, Σαουδική Αραβία 

Η δημιουργία ενός εντελώς νέου τουριστικού προορισμού σε μια περιοχή παρθένας φυσικής ομορφιάς – συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων που φιλοξενούν είδη και απειλούνται με εξαφάνιση, την παρθένα έρημο και τα αδρανοποιημένα ηφαίστεια – μοιάζουν σαν ένα όμορφο τεντωμένο σχοινί. Η Ερυθρά Θάλασσα της Σαουδικής Αραβίας στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις με φιλόδοξες προσπάθειες που θα την καταστήσουν κέντρο αναγεννητικού τουρισμού, τροφοδοτούμενο από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μόνο 22 από τα περισσότερα από 90 νησιά της περιοχής θα αναπτυχθούν και εννέα έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες περιοχές.

7. Γρενάδα 

Η Γρενάδα έχει αποδειχτεί κάτι παραπάνω από άξιος διεκδικητής, ειδικά για ταξιδιώτες με έδρα την Ανατολική Ακτή. Η Six Senses επέλεξε τη Γρενάδα για το πρώτο της θέρετρο στην Καραϊβική. Ο Αύγουστος είναι μια δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Spicemas, το Καρναβάλι της Γρενάδας και το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του νησιού, που φέρνει μαζί του εβδομάδες παρελάσεων, φαγητού, χορού και παραστάσεων.

8. Κοσσυφοπέδιο 

Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει τις παραλίες της Αλβανίας και τα πολυτελή θέρετρα του Μαυροβουνίου, αλλά η νεότερη χώρα της Ευρώπης έχει ουρανοξύστες κορυφές, ποιμενική ύπαιθρο και ζεστή φιλοξενία, έναν συνδυασμό ιδανικό για πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας. Το 2024 θα σηματοδοτήσει την 25η επέτειο από το τέλος του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου.

9. Γαλλική Πολυνησία 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ταϊτή φέτος. Το Teahupo’o, ένα χωριό στη νότια ακτή και το σπίτι ενός από τα πιο θανατηφόρα κύματα στον κόσμο, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και το άθλημα του σερφ. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε γιγαντιαίες οθόνες σε διάφορους χώρους σε όλο το νησί.

10. Άκρα, Γκάνα 

Η Άκρα σταθερά εδραιώνει τη φήμη της ως η πρωτεύουσα της ηπείρου και η επανεμφάνιση της παναφρικανικής κληρονομιάς έχει κινητοποιήσει τους καλοφαγάδες. Το κίνημα Ghana Food Movement της πόλης, με μέλη αγρότες, σεφ, επιστήμονες, διατροφολόγους, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους, εργάζονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του φαγητού της Γκάνας. Με το άνοιγμα της Κουζίνας του Link-up τον Μάιο του 2024 στην πολυσύχναστη γειτονιά Osu, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις Dine and Dance, όπου νέοι σεφ θα αναδεικνύουν τα τοπικά υλικά σε δείπνα με πολλά πιάτα.

Διαβάστε επίσης

Washington Post: Η Σίφνος στους 10 καλύτερους θαλάσσιους φθινοπωρινούς προορισμούς του κόσμου

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.