Ποιος μπορεί να αντέξει αυτές τις διακοπές – Η νέα τάση που θα συζητηθεί

Μία νέα τάση στις διακοπές έρχεται να δοκιμάσει τα όρια μας, έστω και για λίγες μέρες. Για πολλούς ακούγεται αδιανόητο, αλλά για κάποιους θα ήταν ο παράδεισος.

Ωστόσο, ένα ταξιδιωτικό γραφείο στις ΗΠΑ έχει ήδη οργανώσει για το 2024, ένα πακέτο διακοπών που είναι σίγουρο ότι όσοι το επιλέξουν, θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία από το παρελθόν.

Νέα τάση στις διακοπές

Οι διακοπές αυτές στοχεύουν στην αποτοξίνωση από το κινητό τηλέφωνο και τις ευκολίες που προσφέρει.

Το FTLO (For the Love of Travel), που απευθύνεται σε millennial solo ταξιδιώτες, ξεκινά ταξίδια χωρίς τηλέφωνο τον Φεβρουάριο του 2024. Προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τη συσκευή τους και να απολαύσουν μια πιο καθηλωτική εμπειρία αλληλοεπιδρώντας με τους ντόπιους, προσαρμοζόμενοι στο νέο τους περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πενθήμερες ή εβδομαδιαίες εκδρομές χωρίς το smartphone τους. Χωρίς email. Χωρίς Instagram. Χωρίς χάρτες Google. Χωρίς μεταφραστή.

«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα αποδεχτούν την πρόκληση του να ταξιδεύουν χωρίς τηλέφωνο και ότι το ταξίδι χωρίς συσκευές θα έχει ως αποτέλεσμα πλουσιότερες εμπειρίες», λέει στο CNN η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του FTLO Travel, Tara Cappel.

Τα ταξίδια του FTLO Travel χωρίς τηλέφωνο για γκρουπ 14 ατόμων ξεκινούν από 1.999 $ και θα πραγματοποιούνται στην Ιταλία (Ρώμη και Φλωρεντία), την Κούβα (Αβάνα), την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα και την Ισλανδία. Τα μεγαλύτερα επταήμερα ταξίδια θα κοστίζουν 3.200 $. Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί από οπουδήποτε, καθώς δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια.

Το να αφήσουμε πίσω τα smartphones είναι ο βασικός κανόνας, λέει η Cappel. Συνιστάται στους συμμετέχοντες στο ταξίδι που τα φέρνουν μαζί τους να τα αφήσουν στις αποσκευές τους ή να τα κλείσουν στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Όσοι ενδίδουν σε ψηφιακούς πειρασμούς και πιάνονται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να κληθούν να εγκαταλείψουν την ομάδα εάν η δράση τους έχει αντίκτυπο στις εμπειρίες των συνταξιδιωτών τους.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτή η θεραπεία για ρυτίδες ωφελεί και τη στυτική δυσλειτουργία

Στιγμιαίος καφές: Ο κρύος ή ο ζεστός είναι καλύτερος για την υγεία;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.