Ο τρόπος ζωής των Κρητών στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου

Στο επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας θα βρεθεί, θα συζητηθεί και θα αναλυθεί ο τρόπος ζωής των Κρητών.

Στο Ρέθυμνο διοργανώνεται το 2ο Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με επίκεντρο τον Κρητικό Τρόπο Ζωής (13 έως 18 Νοεμβρίου), από τον ξενοδοχειακό όμιλο της Grecotel.

Το εφετινό διεθνές συνέδριο θα περιλαμβάνει σημαντικές ενότητες με έμφαση στην μακροζωία και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων. Είχε προηγηθεί πέρυσι η διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων καθηγητών.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει εφέτος και στις περιοχές της λεγόμενης “Μπλe Ζώνης” ανά τον κόσμο, γνωστές για την μακροζωία των κατοίκων της.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Καλαΐτζιδάκης, Διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel Hotels & Resorts, αναφερόμενος στις λεγόμενες “Μπλε Περιοχές“, είναι οι περιοχές, όπου οι άνθρωποι ζουν πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο που ζει ο άνθρωπος και ουσιαστικά πλησιάζουν ή έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 100 ετών.

Οι μπλε περιοχές

Επίσης, χαρακτηρίζονται από ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής. Αυτές οι περιοχές είναι η Οκινάουα στην Ιαπωνία, η Σαρδηνία στην Ιταλία, η Χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα, είναι μια μικρή πόλη 24.000 κατοίκων η Loma Linda στην Καλιφόρνια της Αμερικής -που δεν είχε να κάνει προφανώς με τον Δυτικό Αμερικανικό τρόπο ζωής, αλλά με μια φιλοσοφία των ανθρώπων αυτών- και η Ελλάδα εκπροσωπείται με την Ικαρία. Όπως εξηγεί ο κ. Καλαΐτζιδάκης οι περιοχές αυτές βρέθηκαν στο ”μικροσκόπιο” της επιστημονικής έρευνας και έγινε καταγραφή των χαρακτηριστικών τους με στόχο να εντοπίσουν τις “κοινές συνθήκες”.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό κέντρο αριστείας για υγεία και ευεξία είναι μια πρωτοβουλία του Έλληνα καθηγητή της Ιατρικής σχολής του φημισμένου Πανεπιστημίου του Harvard Στέφανου Κάλη, με την αρωγή του ομίλου.

Διαβάστε επίσης

Έρευνες έδειξαν ότι μία επικίνδυνη χημική ουσία, ανιχνεύεται στο 90% των Ευρωπαίων

Η «άγνωστη» Φωφώ, η νέα πλατφόρμα και ο Φιλίππου που μετράει μέρες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.