7 πράγματα, που πρέπει να έχετε στην παραλία, αν ταλαιπωρείστε από ροδόχρου ακμή

Το καλοκαίρι, η ζέστη και ο ήλιος στην παραλία, για τα άτομα με ροδόχρου ακμή, μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της νόσου.

Ο ήλιος είναι ένα από τα πιο κοινά ερεθίσματα της ροδόχρου ακμής, όπως η ζέστη και η υγρασία.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Rosacea Review, το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Εταιρείας Rosacea, αναφέρει ότι σχεδόν όλοι οι 739 ερωτηθέντες έλαβαν μέτρα για να διαχειριστούν πιθανές εξάρσεις ροδόχρου ακμής από τον ήλιο και τη ζέστη και το 88% ανέφερε ότι κάποιες τακτικές πρόληψης της έξαρσης ήταν χρήσιμες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), μια έξαρση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να κοκκινίζει για ώρες αφού είστε στον ήλιο. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από σπυράκια και φλύκταινες ή μπορεί να είναι πιο σοβαρό και να οδηγήσει σε κόκκινες, επώδυνες κυστικές βλάβες.

Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να περιορίσετε τις εξάρσεις επειδή τείνουν να κάνουν την ροδόχρου ακμή χειρότερη και πιο μόνιμη κάθε φορά. Οι θεραπείες μπορεί να γίνουν αναποτελεσματικές και η ροδόχρου ακμή μπορεί να εξελιχθεί και σε άλλες περιοχές του δέρματος. Επαναλαμβανόμενες εξάρσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμο κοκκίνισμα του δέρματος.

7 πράγματα που πρέπει να έχετε στην παραλία, αν ταλαιπωρείστε από ροδόχρου ακμή

1. Καπέλο με μεγάλο γείσο

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο έξαρσης, θα πρέπει να προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα καπέλο με φαρδύ γείσο είναι το ιδανικό. Ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε ότι το καπέλο σας παρέχει αρκετή κάλυψη, είναι να μην μπορείτε να δείτε άμεσο φως μέσα από το καπέλο.

2. Η ομπρέλα πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το σώμα

Ο χρυσός κανόνας για τη διαχείριση της ροδόχρου ακμής στην παραλία: Αναζητήστε σκιά όπου είναι δυνατόν. Αν η παραλία στην οποία θα πάτε δεν έχει ομπρέλες, φέρτε τη δική σας και μείνετε κάτω από αυτήν όσο περισσότερο μπορείτε, ειδικά το μεσημέρι που ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

3. Αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30

Η εφαρμογή του αντηλιακού είναι δεδομένη και όχι μόνο το καλοκαίρι. Χρησιμοποιείστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που περιέχει SPF τουλάχιστον 30. Τα αντηλιακά με μόνο διοξείδιο του τιτανίου, οξείδιο ψευδαργύρου ή και τα δύο, αποτελούν ασφαλή προϊόντα για ασθενείς με ροδόχρου ακμή και ευαίσθητο δέρμα. Η National Rosacea Society συνιστά την εφαρμογή αντηλιακού 30 λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι για να αφήσετε χρόνο να απορροφηθεί πλήρως. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν είστε ιδρωμένοι ή πηγαίνετε στο νερό για κολύμπι.

4. Νερό

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι σημαντική και πρέπει να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στην παραλία. Η αφυδάτωση είναι επικίνδυνη γιατί όταν είμαστε αφυδατωμένοι, αφυδατώνονται και οι βλεννογόνοι και το δέρμα μας, και το ξηρό δέρμα έχει μειωμένη λειτουργία φραγμού, η οποία μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις ροδόχρου ακμής.

5. Αντιφλεγμονώδη φρούτα και λαχανικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στη ροδόχρου ακμή, με τα καυτά και πικάντικα τρόφιμα. Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι υγιείς επιλογές για την υγεία, αλλά και για το δέρμα σας. Πάρτε φρούτα ή λαχανικά για σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας στην παραλία σας.

6. Ψεκαστείτε με νερό

Φροντίστε να είναι δροσερό το δέρμα σας, ακόμα και αν είστε στη σκιά. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και βρέξτε πρόσωπο και σώμα όταν νιώθετε ζέστη.

7. Μην ξεχνάτε τα φάρμακα σας

Όταν νιώθετε να πλησιάζει η έξαρση της νόσου, ο χρόνος παίζει ρόλο. Όσο γρηγορότερα αντιμετωπιστεί μια έξαρση και αποτραπεί η επιδείνωση, τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε επίσης

Πίνετε καφέ με άδειο στομάχι; Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα

Τι μπορείτε να κάνετε με το χαρτί κουζίνας ή με μία χαρτοπετσέτα – 6 έξυπνες χρήσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.