Το στεγαστικό των γιατρών στα νησιά, συζήτησαν Κοτανίδου και Δρέττα

Το στεγαστικό πρόβλημα των γιατρών που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά, αλλά δεν βρίσκουν σπίτι ή δωμάτιο για να μείνουν, λόγω της τουριστικής περιόδου, συζήτησαν η υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου και η υπουργός Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα, στο Υπουργείο Υγείας.

Το στεγαστικό πρόβλημα των γιατρών στα νησιά

Η έλλειψη γιατρών σε νησιωτικές περιοχές το καλοκαίρι οφείλεται εν μέρει και σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων σπιτιών. Αποτέλεσμα είναι να μην καλύπτονται οι ανάγκες των νησιών, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες λόγω της έλευσης των τουριστών.

Η παροχή στέγης στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο Υπουργών.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, εξετάστηκαν οι τρόποι, με τους οποίους ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα θα αξιοποιηθούν, ώστε να στεγάσουν τους υγειονομικούς που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας παραμένει η άμεση λύση του στεγαστικού ζητήματος σε συνέχεια και της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε και αφορά στη θέσπιση οικονομικού κινήτρου 1.800 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και 1.200 ευρώ σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που μετακινείται για την κάλυψη αναγκών σε συγκεκριμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της επικράτειας.

Διαβάστε επίσης

Από εθελοντές αιμοδότες το 65,34% των μονάδων αίματος που συγκεντρώνονται -Το νοσοκομείο με την καλύτερη επίδοση

Τα «δεμένα» χέρια του Ολύμπιου, ο χρήσιμος Λευτέρης και η «κακιούλα» της Γκάγκα

Όλα τα νέα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων του Υπ. Υγείας – Πότε ξεκινούν, για ποιους προορίζονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.