The Independent: Η Αθήνα στους 10 καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Ως έναν από τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο κατέταξε την Αθήνα η βρετανική διαδικτυακή εφημερίδα The Independent.

Ο συντάκτης Chris Wilson προτείνει την Αθήνα και άλλες 9 πόλεις για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες, την πολυκοσμία και την ακρίβεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Διακοπές τον Σεπτέμβριο

«Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που προσφέρει «εξαιρετικό καιρό χωρίς την έντονη ζέστη του καλοκαιριού, λιγότερα πλήθη και πιο προσιτές προσφορές», αναφέρει προσθέτοντας ότι στις περισσότερες χώρες αυτή την περίοδο η προσοχή είναι στραμμένη στο άνογμα των σχολείων, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να απολαύσετε τις χάρες καλοκαιριού χωρίς τα πλήθη και τη ζέστη που σπάνε ρεκόρ στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ειδικά για την Αθήνα, αναφέρει ότι έχει έναν ήπιο, ζεστό καιρό, με μέση θερμοκρασία 29 βαθμών Κελσίου και εννέα ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα.

«Ο Σεπτέμβριος στην ελληνική πρωτεύουσα προσφέρει πολύ πιο ευχάριστο καιρό από ό,τι στην κορύφωση του καλοκαιριού, κάνοντας τις διάφορες βόλτες από και προς τα μνημεία λίγο πιο υποφερτές. Όσοι θέλουν να βυθιστούν στην πλούσια ιστορία της πόλης μπορούν να εξερευνήσουν την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και την Αρχαία Αγορά με λιγότερο κόσμο, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι είναι πιο εύκολο να βρείτε ένα τραπέζι και να απολαύσετε την απίστευτη ελληνική κουζίνα σε πολλά υπαίθρια εστιατόρια.

Για ένα ταξίδι στην παραλία από την Αθήνα, η Γλυφάδα απέχει μόλις 30 λεπτά και η Βουλιαγμένη 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο Εθνικός Κήπος και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η λίστα του Independent με τους 10 καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει επίσης την Ίμπιζα, το Μαρακές, τη Λισαβόνα, την Καλιφόρνια, τη Λίμα, το Ντουμπάι, την Τανζανία, τη Ρώμη και τη Σεβίλλη.

Διαβάστε επίσης

Παράλειψη γευμάτων και χάπια αδυνατίσματος; Τι έδειξε το μοτίβο συμπεριφοράς ατόμων που έχασαν το 5% του βάρους τους

Τι θέλουν οι Έλληνες για το ΕΣΥ – Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.