Τι θέλουν οι Έλληνες για το ΕΣΥ – Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές και νέες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν τι θέλουν οι Έλληνες από το ΕΣΥ. Δύο στους τρεις πολίτες ζητούν να βελτιωθεί άμεσα και, μάλιστα, το θέτουν ως κορυφαία προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει νέα έρευνα της εταιρείας Kapa Rescearch, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα το 67% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση, η οποία θα εκλεγεί, να βάλει ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του ΕΣΥ – ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση των συντάξεων (54%) και τη βελτίωση της Παιδείας (43%).

Αντικρουόμενα μηνύματα για το ΕΣΥ από τις δημοσκοπήσεις

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι τα αποτελέσματα της έρευνας της Kappa Research κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από τα ευρήματα της Metron Analysis, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η έρευνα της εταιρείας Metron Analysis έγινε σε δείγμα 2.200 ατόμων και ανέδειξε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια, με ποσοστό 33%. Ακολουθεί η οικονομία με 27% και έπονται η ανεργία και η διαφθορά.

- Advertisement -

Στη δημοσκόπηση της Kapa Research φαίνεται ότι οι 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε καλά τα θέματα, τα οποία ενέσκυψαν κατά την πανδημία της COVID-19 (ποσοστό 42%). Σχεδόν 6 στους 10 πιστεύουν ότι έπρεπε να γίνουν αλλιώς τα πράγματα και έχουν αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι δημοσκόποι ρωτούν, οι πολίτες απαντούν

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση εάν κάνετε έναν απολογισμό, τι άποψη έχετε για τον τρόπο, που χειρίστηκε η κυβέρνηση την Υγεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το 31% λέει θετική και μάλλον θετική και το 68% λέει αρνητική και μάλλον αρνητική.

Στην ερώτηση πώς κρίνετε τον τρόπο, που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία, το 42% απάντησε θετικά και μάλλον θετικά και το 57% απάντησε αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιες πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές, το 67% είπε να βελτιώσει το σύστημα Υγείας. Ακολουθεί η αύξηση σε μισθούς και σε συντάξεις, που, ειρήσθω εν παρόδω, θεωρούνται ως τα κορυφαία προβλήματα σε όλες τις άλλες δημοσκοπήσεις, μαζί με την ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης

Η Κ. Σακελλαροπούλου σε εκδήλωση στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» για τη Γιορτή της Μητέρας

Διαδικτυακό σεμινάριο από τη Μέριμνα με θέμα: “Θάνατος, θρήνος και πένθος στη ζωή των ενηλίκων”

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.