Λύση στην υπογεννητικότητα αναζητούν Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία με χρηματικά κίνητρα σε νέους κατοίκους

Πολλές αγροτικές περιοχές στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υπογεννητικότητα και έχουν θεσπίσει γενναιόδωρα κίνητρα σε όσους θέλουν να μετακομίσουν και να ζήσουν εκεί.

Για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και ο χαμηλός αριθμός γεννήσεων, ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις ενθαρρύνουν τους αλλοδαπούς να εγκατασταθούν με επιχορηγήσεις μετεγκατάστασης, πληρωμές σε μετρητά και γενικώς γενναιόδωρα κίνητρα, όπως αναφέρει το euronews.

Εδώ είναι όλα τα μέρη στην Ευρώπη που θα σας πληρώσουν για να μετακομίσετε εκεί.

Πόλεις και χωριά που δίνουν κίνητρα για την υπογεννητικότητα

Ξυπνήστε με αλπική θέα στο Albinen της Ελβετίας

Το Albinen στις Ελβετικές Άλπεις φιλοξενεί λιγότερους από 250 κατοίκους. Για να συμπληρώσει τον πληθυσμό του, ο μικρός δήμος προσφέρεται να πληρώσει οικογένειες με τουλάχιστον 50.000 ευρώ για να μετακομίσουν εκεί.

Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός βουνού στο καντόνι Valais, το γραφικό χωριό απέχει λίγο περισσότερο από μία ώρα οδικώς από το χιονοδρομικό κέντρο Verbier.

Οι ενήλικες κάτω των 45 ετών θα λάβουν 25.000 ελβετικά φράγκα (25.300 ευρώ) για να μετακομίσουν εκεί, συν 10.000 ελβετικά φράγκα (10.120 ευρώ) ανά παιδί.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό μόνο σε Ελβετούς πολίτες ή δικαιούχους αλλοδαπούς που έχουν ζήσει στην Ελβετία αρκετό καιρό για να αποκτήσουν άδεια διαμονής.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να ζουν σε σπίτι αξίας τουλάχιστον 200.000 ελβετικών φράγκων (202.310 €) και πρέπει να δεσμευτούν ότι θα ζήσουν στο Albinen για 10 χρόνια.

Στην Πόνγκα της Ισπανίας

Η Πόνγκα, μια πόλη 600 κατοίκων στη βορειοδυτική Ισπανία, δίνει σε Βρετανούς 2.600 £ (2.971 ευρώ για τον καθένα) για να μετεγκατασταθούν εκεί. Θα δοθούν επιπλέον 2.600 λίρες για κάθε μωρό που γεννιέται εκεί.

Με ένα καταφύγιο βιόσφαιρας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO στην καρδιά των βουνών της Κανταβρίας, η πόλη είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους. Είναι επίσης μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από την θάλασσα.

Για να επωφεληθούν από την προσφορά, οι Βρετανοί πρέπει να δεσμευτούν ότι θα ζήσουν στην Πόνγκα για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ήρεμη ζωή στη Rubia της Ισπανίας

Το ισπανικό χωριό Rubia στη Γαλικία θα πληρώνει ομογενείς έως και 150 ευρώ το μήνα για να ζήσουν εκεί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με την ελπίδα αύξησης του αριθμού των μαθητών στα τοπικά σχολεία.

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ισπανία, 2,5 ώρες οδικώς ανατολικά του Santiago de Compostela.

Στην ηλιόλουστη Καλαβρία της Ιταλίας

Στην Καλαβρία, τη νοτιοδυτική περιοχή της Ιταλίας, η μετεγκατάσταση σε ένα χωριό με 2.000 κατοίκους πληρώνεται με έως και 28.000 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση πρέπει να είναι 40 ετών και κάτω και να μετακινηθούν στην περιοχή εντός 90 ημερών από την αποδοχή της αίτησής τους. Πρέπει επίσης να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να βρουν δουλειά.

Στην Presicce-Acquarica της Ιταλίας

Η Presicce-Acquarica στη νότια ιταλική περιοχή της Απουλίας θα πληρώσει νέους κατοίκους έως και 30.000 ευρώ για να μετεγκατασταθούν εκεί.

Ο δήμος αποτελείται από δύο πόλεις – την Presicce και την Acquarica del Capo.

Για να μπορούν να υποβάλουν αίτηση, άτομα ή οικογένειες πρέπει να μεταφέρουν την επίσημη κατοικία τους στην πόλη της νότιας Ιταλίας .

Τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για την αγορά και την ανακαίνιση ενός ακατοίκητου ακινήτου στην περιοχή – που είναι πολλά.

Θα δοθούν επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε μωρό που γεννιέται εκεί.

Και στη Σαρδηνία

Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας προσφέρει σε πολίτες 15.000 ευρώ για να εγκατασταθούν εκεί.

Γνωστό για τις αμμώδεις παραλίες, τον γαλάζιο ουρανό και τα γαλαζοπράσινα νερά του, το μεσογειακό νησί ερημώνει, καθώς οι νέοι μετακινούνται στο εξωτερικό για δουλειά.

Για την καταπολέμηση αυτής της φυγής, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 45 εκατομμύρια ευρώ για την επιχορήγηση μετεγκατάστασης, αρκετά για να καλύψει 3.000 επιχορηγήσεις.

Για να δικαιούστε την επιχορήγηση, θα πρέπει να μετακομίσετε σε δήμο της Σαρδηνίας με πληθυσμό λιγότερο από 3.000 άτομα.

Τα χρήματα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ή την ανακαίνιση ενός σπιτιού. Η επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του συνολικού κόστους του σπιτιού ή της ανακαίνισης – που σημαίνει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, το ποσό των 15.000 ευρώ θα μειωθεί.

Οι παραλήπτες πρέπει να μένουν εκεί με πλήρη απασχόληση και πρέπει να εγγραφούν για μόνιμη διαμονή στη Σαρδηνία εντός 18 μηνών από την άφιξη.

Διαβάστε επίσης

Είναι ασφαλές να κάνετε σεξ, όταν έχετε περίοδο;

Ελληνικό fashion show στον Καναδά για την ανάπτυξη τεστ πρόληψης του καρκίνου των ωοθηκών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.