Η Αθήνα στις 50 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023

Η Αθήνα είναι μία από τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με την Έκθεση που συνέταξε για το 2023, ο παγκόσμιος σύμβουλος τουρισμού, επενδύσεων και ανάπτυξης Resonance Consultancy.

Η Resonance, λαμβάνοντας υπόψη την ηγετική θέση της Ευρώπης στην ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία και ως συνέχεια της πολυπόθητης λίστας με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο , η οποία θεωρείται η η πιο εμπεριστατωμένη κατάταξη πόλεων στον κόσμο, ανακοίνωσε τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

Η κατάταξη των Καλύτερων Πόλεων της Ευρώπης για το 2023 βασίστηκε σε μια πρωτότυπη μεθοδολογία που ανέλυε βασικά στατιστικά στοιχεία, κριτικές που δημιουργούνται από χρήστες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακή δραστηριότητα.

«Η κατάταξη των καλύτερων πόλεων της Ευρώπης για το 2023 συγκρίνει τη συνολική απόδοση περισσότερων από 125 μητροπολιτικών κέντρων με πληθυσμό άνω των 500.000 κατοίκων, με βάση μια μεγάλη ποικιλία μετρήσεων προκειμένου να εντοπιστούν τα κορυφαία 100 μέρη για να ζεις, να επισκεφτείς και να επενδύσεις στην Ευρώπη», λέει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Resonance, Chris Fair.

Η Αθήνα κατατάχθηκε συνολικά στην 43η θέση στη λίστα, στην 15η θέση για την κουλτούρα, την ψυχαγωγία και την γαστρονομία, 22η όσον αφορά τον αριθμό των ιστοριών, αναφορών και προτάσεων που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο γι’ αυτήν, 27η για την τοποθεσία και την ιστορία της και 12η για την υπαίθριες προσφορές.

Η Αθήνα βρέθηκε στην 103η θέση στην κατηγορία «Ευημερία» εξετάζοντας την απασχόληση και τα εταιρικά κεντρικά γραφεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των υποκατηγοριών Fortune 500 Companies, το εισόδημα των νοικοκυριών, το ποσοστό απασχόλησης και την ισότητα εισοδήματος.

Η Αθήνα επιστρέφει

Στην έκθεση αναφέρονται τα εξής για την Αθήνα:

«Η αρχαία πρωτεύουσα είχε μια βίαιη δεκαετία από την οικονομική κρίση, την επακόλουθη λιτότητα, τις πυρκαγιές και την πανδημία. Αλλά επέστρεψε πιο δυνατή, όπως πάντα. Και η τελευταία της ανάκαμψη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με βάση την κληρονομιά της πόλης που σπάνια παραβιάστηκε παρά τις περικοπές και τις θυσίες. Η διαρκής επένδυση ανθίζει τώρα καθώς οι θέσεις εργασίας αυξάνονται. Οι τουρίστες επιστρέφουν σχεδόν στα επίπεδα του 2019 και περπατούν στον ανανεωμένο Μεγάλο Περίπατο, έναν δεντρόφυτο και χωρίς αυτοκίνητα πεζόδρομο τεσσάρων χιλιομέτρων στους πρόποδες της Ακρόπολης που συνδέει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Το νεότερο μουσείο της Ελλάδας, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, που άνοιξε για το κοινό τον Μάιο του 2021 στο Μαρούσι, ταξιδεύει τους επισκέπτες στη μακρά και ένδοξη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η 18η θέση της Αθήνας στην κατάταξη για τα Μουσεία θα βελτιωθεί αρκετά σύντομα. Ένας άλλος ανακαινισμένος πολιτιστικός προορισμός είναι η Εθνική Πινακοθήκη, η οποία επίσης άνοιξε ξανά το 2021 μετά από οκτώ χρόνια εργασιών και διπλασίασε το μέγεθός της αφήνοντας άφθονο φυσικό φως για να αναδειχθεί η ευρωπαϊκή τέχνη. Α, και υπάρχουν επίσης σχεδόν 300 νέα εστιατόρια και 35 νέα ξενοδοχεία στην πόλη».

Το Λονδίνο αναδείχθηκε η πιο ελκυστική μητροπολιτική περιοχή της Ευρώπης για το 2023, με το Παρίσι και το Άμστερνταμ να καταλαμβάνουν την 2η και την 3η θέση, και τη Βαρκελώνη και τη Ζυρίχη να συγκεντρώνουν την πρώτη 5άδα.

Με βάση την απόδοση κάθε πόλης στους παράγοντες που αναλύθηκαν από την Resonance Consultancy, αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023:

  1. Λονδίνο, Αγγλία
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Άμστερνταμ, Ολλανδία
  4. Βαρκελώνη, Ισπανία
  5. Ζυρίχη, Ελβετία
  6. Μαδρίτη, Ισπανία
  7. Βερολίνο, Γερμανία
  8. Ρώμη, Ιταλία
  9. Βασιλεία, Ελβετία
  10. Γενεύη, Ελβετία

Η πλήρης κατάταξη και τα προφίλ και των 100 από τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης είναι διαθέσιμα στο WorldsBestCities.com.

Διαβάστε επίσης

Οι 6 κόκκινες σημαίες που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας έχει χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Η φιλόδοξη Φωτεινή, η Όλγα της Υγείας και ο γκρινιάρης Κώστας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.