Γλωσσικός τουρισμός για τους νέους και όχι μόνο

Tα ταξίδια που συνδυάζουν τον τουρισμό με την εκμάθηση γλωσσών, γνωστά και ως γλωσσικός τουρισμός, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ο γλωσσικός δε τουρισμός είναι ένας όλο και πιο δημοφιλής τρόπος ταξιδιού με μια δυνητική αγορά περισσότερων από 1,2 εκατ. ανθρώπων στον κόσμο.

Tα γλωσσικά ταξίδια έχουν ως κύριο κίνητρο των τουριστών να μάθουν ή να τελειοποιήσουν μια διαφορετική γλώσσα και ταυτόχρονα και να γνωρίσουν άμεσα την τοπική κουλτούρα σε αντίθεση με τα ταξίδια που επικεντρώνονται στην επίσκεψη σε μνημεία, μουσεία και άλλα μέρη γενικού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Γλωσσικός τουρισμός για τους νέους και όχι μόνο

O γλωσσικός τουρισμός απευθύνεται και στις νεότερες γενιές ταξιδιωτών (millennials και G Zen) η δημοτικότητα του οποίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανοδικό ενδιαφέρον για αποδράσεις, βιώνοντας τοπικά ήθη και έθιμα, που δίνουν προστιθέμενη αξία στον βιώσιμο και δωδεκάμηνο τουρισμό με υψηλή εκπαίδευση αλλά και με το υψηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο των τουριστών.

Παράδειγμα προς μίμηση οι 55.435 μαθητές που εγγράφηκαν σε κέντρα της Iσπανίας και συγκέντρωσαν 95 εκατ. ευρώ, από τα 140.000 άτομα για να μάθουν ισπανικά, ενώ κάθε ευρώ για τα μαθήματα, απέφερε 1,7 ευρώ στους συναφείς τομείς με μέσο όρο παραμονής των φοιτητών τις 3,42 εβδομάδες και έξοδα 500 ευρώ ανά μαθητή την εβδομάδα.

H βιομηχανία του γλωσσικού τουρισμού εκτιμάται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2003 θα κλείσει με απώλειες 40% και 20% το δεύτερο εξάμηνο σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2019, ενώ η βελτίωση του 2021 που περιεγράφηκε ανεπαρκής, απέχει πολύ από την καμπύλη εκθετικής ανάπτυξης της πανδημίας COVID-19.

Επιβάλλεται στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού ο γλωσσικός τουρισμός να αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό όλων των θεματικών τουρισμών, επειδή η Ελλάδα αντιπροσωπεύει διεθνώς την μήτρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού με την Ελληνική γλώσσα να εξασφαλίζει λήμματα και ολόκληρες λέξεις ειδικότερα στην Ιατρική αλλά και στην ψηφιακή γλώσσα, για την λειτουργία της ψηφιακής επικοινωνίας και ειδικότερα και για τους ψηφιακούς νομάδες.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης

Κωνσταντίνος Ε. Κουσκούκης
Καθηγητής Δερματολογίας, Νομικός
Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο καρκίνος του μαστού είναι πιο συχνός στο αριστερό στήθος;

Ο FDA ενέκρινε τη σεμαγλουτίδη ως θεραπεία της παχυσαρκίας σε εφήβους 12 ετών και άνω

Σχολεία: Πόση αύξηση αναμένεται σε γρίπη, COVID-19 και ιώσεις, πότε θα υπάρξει κορύφωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.