Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συστήνει την άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών για την COVID-19

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συστήνει την άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών για την COVID-19 και ενέκρινε επικαιροποιημένες συστάσεις για τα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ.

Άρση ταξιδιωτικών περιορισμών

Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις, τα κράτη μέλη δεν θα πρέπει να επιβάλλουν περιορισμούς στα ταξίδια για λόγους δημόσιας υγείας. Ωστόσο, στις γενικές συστάσεις διατηρούνται ορισμένες διασφαλίσεις σε περίπτωση επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ταξίδια από τρίτες χώρες

Σύμφωνα με τις συστάσεις, όπου είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση σοβαρής επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφασίσουν με συντονισμένο τρόπο να επαναφέρουν τα κατάλληλα μέτρα για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν έλεγχος εμβολιασμού, ανάρρωσης ή τεστ. Τα κράτη μέλη θα μπορούσαν επίσης να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα κατά την άφιξη, όπως πρόσθετα τεστ ή καραντίνα .

Το Συμβούλιο είπε ότι όταν εμφανίζεται μια παραλλαγή ανησυχίας ή ενδιαφέροντος σε τρίτη χώρα, τα κράτη μέλη ενδέχεται κατ’ εξαίρεση να θεσπίσουν επείγον, κοινό και προσωρινό ταξιδιωτικό περιορισμό ή ταξιδιωτικές απαιτήσεις .

«Ένας τέτοιος περιορισμός θα πρέπει να λήξει μετά από 21 ημέρες, εκτός εάν τα κράτη μέλη αποφασίσουν να τον συντομεύσουν ή να τον παρατείνουν για μια επιπλέον περίοδο», ανέφερε το Συμβούλιο.

Ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ και άρση των περιορισμών

Το Συμβούλιο συνέστησε επίσης ότι εάν ένα κράτος μέλος θεωρεί απαραίτητους περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας λόγω σοβαρής επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, αυτοί οι περιορισμοί θα πρέπει να περιοριστούν στο να απαιτείται από τους ταξιδιώτες να διαθέτουν έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Τα άτομα που δεν κατέχουν πιστοποιητικό μπορεί να ζητηθεί να υποβληθούν σε εξέταση πριν ή μετά την άφιξη.

Επιπλέον, το Συμβούλιο ενημέρωσε ότι για να μπορούν τα κράτη μέλη να αντιδρούν γρήγορα σε νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, διατηρείται το φρένο έκτακτης ανάγκης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα κράτος μέλος θα μπορούσε να απαιτήσει από τους ταξιδιώτες να υποβληθούν σε καραντίνα ή εξετάσεις, ακόμη και αν διαθέτουν ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Η συμβουλή του εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ στα παιδιά για το διάσημο παιχνίδι

Αυτά τα συμπληρώματα βιταμινών δεν πρέπει να τα παίρνετε ταυτόχρονα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.