Το happening στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες για πολλά χρόνια

Ένα διαφορετικό happening στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που έγινε τη Δευτέρα, θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες.

Με το σερβίρισμα «Ελληνικού Πρωινού» γιορτάστηκε η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρόκειται για τη δυναμική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, «Ελληνικό Πρωινό» που αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό το ΞΕΕ σε συνεργασία με τον Δ.Α.Α. και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού πρόσφεραν στο χώρο Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου «Ελληνικό Πρωινό».

Το happening στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 

Η υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη χαιρετώντας την πρωτοβουλία, προάγγελο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο ΔΑΑ, σημείωσε ότι :

«Στηρίζουμε ένθερμα αυτή την προσπάθεια που φέρνει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο τραπέζι κάθε ταξιδιώτη! Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΞΕΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, με επίκεντρο το «Ελληνικό Πρωινό». Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού εστιάζοντας στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και με όχημα την ελληνική γαστρονομία ταξιδεύουμε την εικόνα της χώρας μας πιο μακριά ! Εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον».

Το happening στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες για πολλά χρόνια

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το ΞΕΕ και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από το διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή.

«Η ανάδειξη μέσω του «Ελληνικού Πρωινού» της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε περιοχής της χώρας µας, ανάλογα µε τα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν, τις ιδιαίτερες κλιµατολογικές και γεωγραφικές συνθήκες, δίνει στοιχεία μοναδικότητας στην εμπειρία των επισκεπτών μας και συμβάλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών για μοναδικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Κάθε μέρα, με κάθε πρωινό, τα ξενοδοχεία που έχουν αγκαλιάσει το «Ελληνικό Πρωινό», γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας» ανέφερε ο κ. Βασιλικός προσθέτοντας:

«Όπως είναι γνωστό η Φιλοξενία διαχέει τα οφέλη της σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους ο πρωτογενής τομέας έχει περίοπτη θέση σε αυτή τη συνεισφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, όπως επιβεβαιώνει από έρευνα του ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ. Σύμφωνα με αυτή, το 88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων. Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό κατανέμεται σε 36% από τοπικούς παραγωγούς (εντός δηλαδή του νομού που δραστηριοποιείται κάθε ξενοδοχείο) και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία δήλωσε:

«Η «Πρόσκληση σε…Ελληνικό Πρωινό» είναι μια ακόμα έκφραση της πολυδιάστατης συνεργασίας μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με την Ένωση Ξενοδόχων, Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ενδυνάμωση και την προβολή της ελληνικότητας και της παράδοσής μας, επιλέξαμε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για να μοιραστούμε με τους ταξιδιώτες μας τη γαστρονομική εμπειρία των αυθεντικών, ελληνικών προϊόντων που συνθέτουν το Ελληνικό Πρωινό και εκφράζουν με τον πιο…γευστικό τρόπο την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία».

Η Προέδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς αναφερόμενη στους σκοπούς της αυριανής εκδήλωσης επισήμανε:

«Το ‘Ελληνικό Πρωινό’ είναι μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε όσο λίγες από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Εκφράζει την Ελλάδα μας, εκφράζει την φιλόξενη καλημέρα μας και κυρίως στηρίζει και αναδεικνύει την ελληνική παραγωγή τοπικών προϊόντων και τους Έλληνες παραγωγούς. Είμαστε περήφανοι για το Ελληνικό Πρωινό, με το οποίο σήμερα, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού αποχαιρετούμε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τους επισκέπτες που αναχωρούν από τη χώρας μας».

Το happening στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες για πολλά χρόνια1
κ. Α. Γκερέκου, πρόεδρος ΕΟΤ, κ. Σ. Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, κ. Α. Βασιλικός, πρόεδρος ΞΕΕ, κ. Χ. Τετράδη, αντιπρόεδρος δ.σ. ΞΕΕ, κ. Λ. Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, πρόεδρος ΕΞΑΑΑ, κ. Ι. Παπαδοπούλου, Δ/ντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ ΔΑΑ και κ. Μ. Παπαγεωργίου, Γραφείο Τύπου ΔΑΑ.

Διαβάστε επίσης

Πόνος στη μέση και COVID-19: Είναι νέο σύμπτωμα;

10 τροφές για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.