WTTC: Ταξίδια και τουρισμός μπορούν να αναχαιτίσουν την καταστροφή της φύσης

Τα ταξίδια και ο τουρισμός μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση της καταστροφής της φύσης, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Ταξίδια και τουρισμός 

Το WTTC δημοσίευσε την Πέμπτη μια νέα έκθεση προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τον αντίκτυπό τους στη βιοποικιλότητα, ενόψει της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15) τον Δεκέμβριο.

Το «Nature Positive Travel & Tourism», που δημιουργήθηκε από κοινού με την ANIMONDIAL, βασικό σύμβουλο του WTTC για την προστασία των ζώων και της φύσης, και σε συνεργασία με παγκόσμιες επιχειρήσεις του κλάδου, έχει επίσης εγκριθεί από τη Γραμματεία της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα (SCBD).

Σύμφωνα με το WTTC, η έκθεση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενεργήσουν με βάση την πολύ πραγματική και επείγουσα ανάγκη για καλύτερη προστασία της βιοποικιλότητας και της φύσης.

Οι επιχειρήσεις ταξιδιού και τουρισμού έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν ενέργειες για την αποκατάσταση της φύσης και, μέσω λύσεων που βασίζονται στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, να επιτύχουν το Net Zero.

«Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει οδηγήσει σε καταστροφική απώλεια φυσικού οικοτόπου και βιοποικιλότητας, με ένα στα τέσσερα είδη να αντιμετωπίζει τώρα εξαφάνιση», δήλωσε η Τζούλια Σίμπσον, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση της απώλειας της βιοποικιλότητας δεν είναι μόνο κρίσιμη για τα ταξίδια και την αντοχή της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία και κοινωνία.

Η έκθεση του WTTC προσφέρει έναν οδικό χάρτη που βασίζεται σε ένα πλαίσιο τεσσάρων φάσεων με πρακτικά βήματα για να καθοδηγήσει τον τομέα στην υιοθέτηση μιας προσέγγισης Nature Positive: αξιολόγηση του λειτουργικού αντίκτυπου, καθορισμός στρατηγικής, προσδιορισμός βασικών δράσεων, ανάπτυξη και αναθεώρηση του προγράμματος και αξιοποίηση της επικοινωνίας ευκαιρίες.

Η έκθεση προσφέρει επίσης τέσσερις ενέργειες που μπορούν να επιτύχουν οι επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμα: επανασύνδεση ανθρώπων και φύσης, υποστήριξη βιώσιμων αλυσίδων αξίας, προστασία των ζώων και της ευημερίας τους και επένδυση στη φύση.

Το WTTC υπογραμμίζει ότι τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας έχουν διαφορετικούς ρόλους να διαδραματίσουν στην αναστροφή της απώλειας της φύσης.

«Αλλά μια ουσιαστική αλλαγή μπορεί και θα επιτευχθεί μόνο εάν τα δύο μέρη συνεργαστούν για την καλύτερη προστασία των ζώων και της φύσης».

Διαβάστε επίσης

Είναι κακό να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα;

Δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι προσωπικοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη

Το νόημα πίσω από τα 5 πιο συχνά και επαναλαμβανόμενα όνειρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.