Το νόημα πίσω από τα 5 πιο συχνά και επαναλαμβανόμενα όνειρα

Τα συχνά και επαναλαμβανόμενα όνειρα, σημαίνουν κάτι και το νόημα που κρύβουν είναι αρκετά βαθύ.

Ο εγκέφαλός σας σας στέλνει συνεχώς μηνύματα μέσω των ονείρων. Μόλις μάθετε πώς να τα αποκρυπτογραφήσετε, θα μάθετε πολλά για τον εαυτό σας.

Επαναλαμβανόμενα όνειρα

Τα όνειρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα όνειρα ενσαρκώνουν τις συνεχείς ανησυχίες, πώς βλέπει κάποιος τον εαυτό του και τη σχέση του με τον κόσμο, λέει ο Antonio Zadra , PhD, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και συν-συγγραφέας του When Brains Dream, αναφέρει το womenshealthmag.com.

Τα λεξικά ονείρων μπορούν να παρέχουν βασικές οδηγίες για την ερμηνεία των συμβόλων, αλλά η απάντηση τελικά προέρχεται από τις εμπειρίες σας. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ορισμένα κοινά θέματα, τα οποία μπορούν να σας οδηγήσουν στον σωστό δρόμο.

Το νόημα πίσω από τα 5 πιο συχνά και επαναλαμβανόμενα όνειρα

Σας κυνηγάει κάποιος

Θα μπορούσατε να φοβάστε για τη σωματική ή ψυχική σας ευεξία, λέει ο Zadra. Θα μπορούσατε επίσης να ανησυχείτε για μια προθεσμία ή μια σχέση από την οποία θέλετε να βγείτε. Αυτό το όνειρο θα μπορούσε επίσης να μεταφέρει μια αίσθηση ασφυξίας. Η ταυτότητα του διώκτη έχει επίσης σημασία. Ίσως είναι κάποιος που γνωρίζετε που αντιπροσωπεύει μέρη του εαυτού σας που δεν σας αρέσουν.

Ανακαλύπτοντας ένα νέο δωμάτιο

Αυτό είναι σχεδόν πάντα ένα θετικό όνειρο, λέει ο Zadra. Ένα σπίτι αντιπροσωπεύει το μυαλό σας. Η εύρεση μιας περιοχής που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχε, μπορεί να σημαίνει ότι ανακαλύπτετε νέα μέρη του εαυτού σας—όψεις ή δεξιότητες που είτε δεν πιστεύατε ότι είχατε, είτε δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να αναπτύξετε.

Έχετε καθυστερήσει κάπου

Τα κυρίαρχα συναισθήματα είναι το άγχος και η απογοήτευση, όπως στο να βιαστείς να προλάβεις μια πτήση και να την χάσεις. Το νόημα εξαρτάται από το γιατί καθυστερείτε και αν αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών σας ενεργειών, όπως λίγα λεπτά παραπάνω ύπνου, λάθος τοποθέτηση του εισιτηρίου ή είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας, όπως η κίνηση στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι χάνετε κάτι στη ζωή σας επειδή δεν είστε προνοητικοί ή λόγω της αδράνειας των άλλων.

Απροετοίμαστος στις εξετάσεις

Αυτό θα μπορούσε να εκφράσει αμφιβολία για τον εαυτό σας: Ίσως δεν είστε βέβαιοι εάν ανταποκρίνεστε στο έργο σας ή αν μπορείτε να παραδώσετε ένα έργο στην ώρα σας ή αν ανησυχείτε για το πώς σας βλέπει ο/η σύζυγός σας ή οι συνάδελφοί σας. Ή δεν ξέρετε πόσο καλά πάνε οι σχέσεις σου με τους γύρω σου.

Πτώση δοντιών

Μπορεί να σας απασχολεί το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι ή πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφική σας ρουτίνα, όπως εάν ακολουθήσατε ένα νέο πρόγραμμα. Η απώλεια των δοντιών θα μπορούσε επίσης να συνδέεται με τα αισθήματα ότι γερνάτε, καθώς είναι σημάδι γήρανσης ή θα μπορούσε να είναι μια γλωσσική μεταφορά (η ιδέα να δαγκώνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να μασήσετε).

Διαβάστε επίσης

Πιο μύλος φαρμακευτική πολιτική… δεν έχεις! Πλεύρης, Παπαδημητρίου, Άγκαθα, Φιλίππου

5+1 τρόποι για να διαρκούν τα κεριά σας περισσότερο

Ονειρώξεις: τι κρύβουν τα όνειρα που σε κάνουν μούσκεμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.