Από την Άνδρο μέχρι την Κρήτη: Ποια πιάτα πρέπει να δοκιμάσετε

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις «ελληνικό καλοκαίρι»; Για κάποιους είναι η θάλασσα, για άλλους ο ήλιος, για μερικούς η ξεκούραση, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, αυτό που έρχεται στο μυαλό αυτομάτως είναι το υπέροχο ελληνικό φαγητό. Άλλωστε, το φαγητό είναι o ωραιότερος επίλογος για μία μέρα στη θάλασσα και τον ήλιο. Ας δούμε, λοιπόν, από την Άνδρο μέχρι την Κρήτη: Ποια πιάτα πρέπει να δοκιμάσετε.

Όπου και να βρεθείτε το φετινό καλοκαίρι, η Ελλάδα, έχει τόσες πολλές ωραίες τοπικές συνταγές, που θα είναι κρίμα να μην τις δοκιμάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Εμείς σας δίνουμε μία μικρή μόνο γεύση από τις τοπικές κουζίνες.

Η φάβα δεν είναι το μοναδικό παραδοσιακό φαγητό που θα βρει κανείς στην Σαντορίνη, αφού και oι ντοματοκεφτέδες της είναι εξίσου ξακουστοί. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο πιάτα είναι πεντανόστιμα.

Ρεβιθάδα (Σίφνος)

Η Σίφνος αγαπάει τα ρεβίθια, τα οποία μπορεί να φάει κανείς σε διάφορες εκδοχές, είτε ως ρεβιθάδα ή σε μορφή ρεβιθοκεφτέδων. Άλλο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το «μαστέλο», που είναι κρέας ψημένο σε γάστρα, αλλά και την καπαροσαλάτα.

Φρουτάλια (Άνδρος)

Αυτό το πιάτο δεν το λες και ελαφρύ, αφού είναι ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες, αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμο! Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε!

Παστιτσάδα (Κέρκυρα)

Δεν είναι το μόνο παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό, αφού υπάρχει το σοφρίτο και το μπουρδέτο, αλλά όταν σε ένα πιάτο μπαίνουν μακαρόνια και κοκκινιστό κρέας (αρνί ή μοσχάρι) τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Τυράκι τριμμένο μην ξεχάσετε να βάλετε.

Τυρόπιτα (Σκόπελος)

Όλες οι πίτες είναι πεντανόστιμες αλλά η σκοπελίτικη τυρόπιτα ξεχωρίζει για το γεγονός ότι είναι και στριφτή και τηγανητή.

Καγιανάς (Μάνη)

Πολλοί διεκδικούν την καταγωγή του, αλλά οι ντόπιοι είναι κάθετοι ότι ξεκίνησε από την Μάνη. Ο καγιανάς είναι το τέλειο ελαφρύ γεύμα για το μεσημέρι.

Γαμοπίλαφο (Κρήτη)

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Κρήτη. Χοχλιοί, λυχναράκια, αρνάκι, καλιτσούνια και μυζηθροπιτάκια είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά φαγητά που μπορεί να απολαύσει κανείς στην Κρήτη και ο κατάλογος συνεχίζεται. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, όμως, κυρίως επειδή αποτελεί παράδοση στους γάμους στα περισσότερα χωριά, είναι το γαμοπίλαφο. Εάν βρεθείτε στην Κρήτη και τύχει να βρεθείτε σε κάποιον γάμο, ακόμα κι αν δεν είστε καλεσμένοι, ζητήστε ένα πιάτο γαμοπίλαφο. Θα χαρούν να σας το προσφέρουν κι εσείς θα χαρείτε που το φάγατε.

Ματσάτα (Φολέγανδρος)

Χειροποίητα μακαρόνια με κόκινα σάλτσα, κρέας και τριμμένο τυρί. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;

Διαβάστε επίσης

Με ποιους τρόπους θα απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών

Υιοθέτησε κι εσύ τη fitness ρουτίνα της Jessica Alba για σούπερ κορμί σε κάθε ηλικία

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 40χρονος με ευλογιά των πιθήκων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.