Ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης για τον διαβήτη σε 7 νησιά του Αιγαίου

Η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” στέκεται για 7η χρονιά δίπλα στους νησιώτες και σε λίγες ημέρες ξεκινά το ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης σε 7 νησιά του Αιγαίου.

Μέχρι το 2050 υπολογίζεται ότι θα πάσχει από διαβήτη περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της υφηλίου. Αυτό φέρνει την ιατρική κοινότητα αντιμέτωπη με μία νέα, φονική πανδημία, που απαιτεί γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση.

Ταξίδι Με Οδηγό τον Διαβήτη στο Αιγαίο

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη, το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ “Mε Οδηγό το Διαβήτη” ξεκινά σε λίγες ημέρες την 7η πανελλαδική εκστρατεία του, το 7ο ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης, που θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με προορισμό επτά νησιά του Αιγαίου: την Κάλυμνο, τους Φούρνους, τους Λειψούς, τη Λέρο, το Αγαθονήσι, την Ψέριμο και τους Αρκιούς.

Εκτός από ενημέρωση των πολιτών για τον διαβήτη και τον εμβολιασμό και την παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, στις φετινές στάσεις του στα νησιά, το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ και οι εκλεκτοί επιβάτες του, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους των νησιών, ενημερώνουν και τους επαγγελματίες υγείας. Γιατί ο διαβήτης είναι τόσο συχνός που απαιτεί ενημέρωση, επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση όλων των ειδικοτήτων.

Πρώτος σταθμός η Κάλυμνος (άφιξη 27/05), όπου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου (ΙΣΕΚ) θα πραγματοποιηθεί διήμερο δράσεων η οποία περιλαμβάνει:
• Ημερίδα ενημέρωσης την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλύμνου, με ομιλητή τον Παθολόγο-Διαβητολόγο, Διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan General, κ. Αντώνιο Λέπουρα και
• δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους ιατρούς για τον Διαβήτη.

Ακολουθεί η Ψέριμος (29/05), οι Λειψοί (30/05), οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι (31/05) και οι Φούρνοι (01/06), όπου θα απευθυνθεί ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Δωρεάν εξετάσεις

Στους ακρίτες μας θα προσφερθούν εντελώς δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης και Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Σπιρομέτρηση, Οφθαλμολογική εξέταση, Έλεγχος Συνδρόμου Διαβητικής Νευροπάθειας, έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης και δωρεάν συνεδρίες με σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Το 7ο ταξίδι ενημέρωσης της ΑΜΚΕ θα κλείσει με μία διπλή συνδυαστική δράση ενημέρωσης τόσο των επαγγελματιών υγείας (το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου 2022 στο νοσοκομείο της Λέρου με ομιλητή και πάλι τον Παθολόγο-Διαβητολόγο, Διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan General, κ. Αντώνιο Λέπουρα), αλλά και με δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τους κατοίκους του νησιού.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά των μελών του ιατρικού πληρώματος του ιστιοπλοϊκού:
• του Παθολόγου- Διαβητολόγου, Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan General, κ. Αντώνη Λέπουρα, ο οποίος βρίσκεται ακούραστα δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια
• της Πνευμονολόγου –Εντατικολόγου, τ. επιμελήτριας Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η Σωτηρία, Δήμητρας Παπανδρινοπούλου
• της Κοινωνιολόγου MSc,PHd- Συμβούλου ψυχικής υγείας, Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και Μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠ, κυρίας Ευαγγελίας Τσαπατσάρη
• του Ποδιάτρου και Επιστημονικού Συνεργάτη του Metropolitan General, κ. Ελευθερίου Στυλιανέλλη
• του Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, Δρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Αντώνη Χαρακίδα. και
• της νοσηλεύτριας Δήμητρας Κοκκόρη

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ “Mε Οδηγό το Διαβήτη” ξεκίνησε το ταξίδι της το 2014 και έκτοτε έχει καλύψει με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σε αυτή τη σημαντική διαδρομή πρόληψης και ενημέρωσης, έχουν εξεταστεί περίπου 50.000 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 700 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη.

Διαβάστε επίσης

Το καλαμπόκι και τα άγνωστα εκπληκτικά οφέλη στην υγεία

Άσθμα και εγκυμοσύνη: Πώς να διαχειριστείτε τις εξάρσεις

Η διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς, που εξέτασε το ύποπτο κρούσμα, μιλά στο HS

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.