Τι δεν πρέπει να πείτε πότε στον άγνωστο συνεπιβάτη σας στο αεροπλάνο

Τα ταξίδια με αεροπλάνο την περίοδο της πανδημίας, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ο κορωνοϊός είναι η καλύτερη αφορμή για να βρείτε πεδίο συζήτησης με τον άγνωστο συνεπιβάτη που κάθεται δίπλα σας στην πτήση.

Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να κάνετε μια ήδη φορτισμένη και αγχωτική κατάσταση ακόμα χειρότερη κάνοντας το άτομο που βρίσκεται δίπλα σας στο αεροπλάνο να νιώθει άβολα.

Τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στον άγνωστο συνεπιβάτη σας στο αεροπλάνο

Μην πείτε «είμαι πολύ ομιλητικός» στο άτομο που είναι δίπλα σας στο αεροπλάνο και μετά συνεχίστε να μιλάτε.

Σύμφωνα με το bestlifeonline, η August Abbott, PhD, σύμβουλος σχέσεων και ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας λέει ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να πείτε στον συνεπιβάτη σας στο αεροπλάνο είναι “μιλάω πολύ γενικώς” ή παρόμοιο σχόλιο για όσα σκοπεύετε να του πείτε στη διάρκεια της πτήσης.

“Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν πρέπει να λέμε”, τονίζει, “αλλά αυτό που με κάνει να θέλω να αλλάξω την πτήση μου είναι όταν κάποιος λέει “Είμαι νευρικός, οπότε μιλάω πολύ!””.

Κρατήστε τον διάλογο σας στα απολύτως απαραίτητα αν δεν βρείτε ανταπόκριση

Θέλετε να είστε φιλικός με τον συνεπιβάτη σας, αλλά δεν χρειάζεται να συνεχίσετε τη συζήτηση. Η ιδανική συνομιλία με οποιονδήποτε άγνωστο σε ένα αεροπλάνο θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από “γεια, είμαι ο τάδε. Όλα καλά σήμερα;”, προτείνει.

Μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση αν είναι ξεκάθαρο ότι και ο συνεπιβάτησας σας είναι πρόθυμος να μιλήσει και να σας ακούσει.

“Αν φαίνονται αδιάφοροι, μην πιέζετε. Φορέστε τα ακουστικά σας, παίξτε ένα παιχνίδι στο τηλέφωνο – πάντα στο αθόρυβο – και σεβαστείτε τα όρια που σας βάζει. «Από εκεί και πέρα, αν θέλει να μιλήσει, προσπαθήστε να μην μονοπωλείτε τη συζήτηση».

Η August Abbott περιγράφει πως μια φορά που πέρασε 12 ώρες σε μια πτήση με κάποιον που σαφώς δεν ήθελε να είναι ομιλητικός: “Καθώς αποβιβαζόμασταν, με ευχαρίστησε!” λέει. “Είπε ότι δούλευε πάνω σε κάποια πράγματα στη ζωή του και χρειαζόταν πραγματικά να περάσει ήσυχο χρόνο. Εκτίμησε ότι δεν του επιβλήθηκα όπως φοβόταν ότι θα έκανα.”

Αποφύγετε αυτές τις παγίδες συνομιλίας

Επίσης, υπάρχουν κάποιες φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε να λέτε σε κάποιον στο αεροπλάνο, όπως:

  • “Ταξιδεύω εδώ και μέρες και χρειάζομαι πραγματικά ένα ντους!” ή
  • “Είμαι σίγουρος ότι είναι απλώς ένα γαργαλητό στο λαιμό μου, όχι COVID”.

«Η κοινή λογική και ο σεβασμός είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του εγχειριδίου του «πώς να ζεις», καταλήγει η Abbott.

Διαβάστε επίσης

Sexercise: Τα οφέλη της σεξουαλικής άσκησης και πώς να την εξασκήσετε

Την έσωσε ο …κορωνοϊός και δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο μοιραίο κινεζικό αεροπλάνο που συνετρίβη

Ο Στεργίου του ΙΦΕΤ κατά Φιλίππου του ΕΟΦ και ο Ζαούτης κατά… ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.