Sexercise: Τα οφέλη της σεξουαλικής άσκησης και πώς να την εξασκήσετε

H sexercise είναι άσκηση για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης και λειτουργίας, η οποία μπορεί να κάνει το σεξ πιο ικανοποιητικό.

Σύμφωνα με το medicalnewstoday ο εκπαιδευτής διασημοτήτων Jason Rosell επινόησε τον όρο sexercise, χρησιμοποιώντας τον για ένα συγκεκριμένο σύνολο πρακτικών για τη βελτίωση της σεξουαλικής εμπειρίας ενός ατόμου.

Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλικότητα κάνοντας το σεξ ευκολότερο και πιο άνετο, μειώνοντας τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) καιζητήματα διέγερσης και βοηθώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο σίγουροι για το σώμα τους.

Η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, που μπορεί να προκαλέσουν σεξουαλικά προβλήματα.

Ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όρο sexercise για να αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ οποιαδήποτε άσκηση ειδικά για τη βελτίωση του σεξ μετράει ως sexercise.

Οφέλη της φυσικής κατάστασης για τη σεξουαλική απόδοση

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική απόδοση με πολλούς τρόπους:

  • Μείωση Στυτικής δυσλειτουργίας: Η τακτική άσκηση – ειδικά η αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα – μπορεί να μειώσει τη στυτική δυσλειτουργία.
  • Αντιμετώπιση παρενεργειών από ορισμένα αντικαταθλιπτικά στη λίμπιντο: Παλαιότερη μελέτη σε γυναίκες που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά διαπιστώθηκε ότι η άσκηση ακριβώς πριν από το σεξ βελτίωσε τόσο τη διέγερση όσο και τη συνολική σεξουαλική λειτουργία.
  • Η άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ιατρικών παθήσεων: Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική απόδοση. Για παράδειγμα, ο διαβήτης συνδέεται με Στυτική δυσλειτουργία, διαταραχές διέγερσης και ορισμένα άλλα σεξουαλικά προβλήματα.
  • Βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας: Ορισμένες ασκήσεις μπορεί να ενισχύσουν τους μύες του πυελικού εδάφους, τους οποίους χρησιμοποιεί ένα άτομο κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να αποκτήσει πιο εύκολα οργασμό και να αντιμετωπίσει την ακράτεια ούρων.
  • Αύξηση αντοχής και δύναμης: Αυτό μπορεί να διευκολύνει ορισμένες στάσεις στο σεξ. Η περισσότερη αντοχή μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να είναι λιγότερο κουρασμένο κατά τη διάρκεια παρατεταμένων σεξουαλικών επαφών.

Sexercise για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης

Τρεις κατηγορίες άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης:

Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να διατηρήσει ένα μέτριο βάρος, να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση, να ενισχύσει τη συνολική φυσική κατάσταση και μπορεί να βοηθήσει στη σεξουαλική απόδοση.

Μερικές ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

Κολύμπι: Προσφέρει μια έντονη αλλά χαμηλής έντασης προπόνηση για άτομα με πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς.
Περπάτημα: Μια ιδανική αρχική άσκηση.
Έντονη αερόβια άσκηση: Περιλαμβάνει τρέξιμο ή τζόκινγκ, σχοινάκι, σκι.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους ενισχύουν το πυελικό έδαφος – μια ομάδα μυών που υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη. Αυτοί οι μύες συστέλλονται επίσης κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Δοκιμάστε τα παρακάτω για να τα δουλέψετε:

Εκτέλεση Kegels:

Εντοπίστε τους σωστούς μύες κατά την ούρηση.
Σταματήστε να ουρείτε στη μέση της ροής για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ξεκινήστε ξανά.
Επαναλάβετε μερικές φορές την ημέρα.
Στη συνέχεια, δοκιμάστε να κινητοποιήσετε και να απελευθερώσετε τους ίδιους μύες που χρησιμοποιήθηκαν για να σταματήσετε την ούρηση πολλές φορές την ημέρα.
Προσπαθήστε να κινητοποιήσετε τους μύες για περισσότερο: 5 δευτερόλεπτα, 10 δευτερόλεπτα, 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο.

Άσκηση του πυελικού εδάφους:

Ξαπλώστε μπρούμυτα, με το μέτωπο στα χέρια.
Σηκώστε τη λεκάνη ελαφρώς προς τα πίσω για να ανεβάσετε λίγο την ουρά .
Μείνετε για 5–10 δευτερόλεπτα, κάνοντας έως και τρία σετ των 10 επαναλήψεων.

Εκτέλεση squats: Τα squat βοηθούν στην ενδυνάμωση του σώματος και σε υψηλές επαναλήψεις, μπορούν να προσφέρουν μια έντονη προπόνηση cardio. Βοηθούν επίσης στην ενίσχυση των κοιλιακών και του πυελικού εδάφους. Δεν μπορούν όλοι να κάνουν ένα squat στην αρχή. Προσπαθήστε να καθίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να λυγίσετε την πλάτη ή να σηκώσετε τις φτέρνες από το πάτωμα.

Προπόνηση δύναμης και ευελιξίας

Η βελτίωση της γενικής δύναμης και ευλυγισίας μπορεί να κάνει ορισμένες σεξουαλικές στάσεις ευκολότερες και πιο άνετες. Μερικές επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Γιόγκα και πιλάτες: Και οι δύο επικεντρώνονται στη βελτίωση της ευελιξίας και της λειτουργικής κίνησης.
  • Ανύψωση βαρών: Δοκιμάστε να σηκώνετε βάρη για να βελτιώσετε τη δύναμη διαφόρων μυών και μυϊκών ομάδων.
  • Ασκήσεις σωματικού βάρους: Ένα άτομο δεν χρειάζεται βάρη για να δυναμώσει τους μυς του. Ασκήσεις σωματικού βάρους, όπως ανασηκώσεις ποδιών, τα pushups, τα pullups και τα dips στοχεύουν στο πάνω μέρος του σώματος, κάνοντας ενδεχομένως ορισμένες θέσεις ευκολότερες.

Διαβάστε επίσης

Ο Στεργίου του ΙΦΕΤ κατά Φιλίππου του ΕΟΦ και ο Ζαούτης κατά… ΕΟΔΥ

Την έσωσε ο …κορωνοϊός και δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο μοιραίο κινεζικό αεροπλάνο που συνετρίβη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.