Οι κίνδυνοι για τη μετάδοση κορωνοϊού στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι χαμηλοί, λέει η IATA

Η καμπίνα του αεροσκάφους παραμένει ένα περιβάλλον πολύ χαμηλού κινδύνου για μετάδοση του κορωνοϊού, παρόλο που η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές σε όλα τα περιβάλλοντα.

Οι κίνδυνοι για τη μετάδοση του κορωνοϊού στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι χαμηλοί όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 22/12 η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύμβουλο της IATA, Δρ. Ντέιβιντ Πάουελ, οι παράγοντες που συμβάλλουν στους πολύ χαμηλούς κινδύνους περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του αεροσκάφους (κατεύθυνση ροής αέρα, ρυθμός ανταλλαγής αέρα και φιλτράρισμα), ο προσανατολισμός των επιβατών προς τα εμπρός ενώ κάθονται, η καλά επιβεβλημένη κάλυψη και ενισχυμένα μέτρα υγιεινής.

Απολύμανση στην καμπίνα του αεροσκάφους για την αποφυγή μετάδοσης κορωνοϊού

Η ελεγχόμενη φύση της καμπίνας του αεροσκάφους σε σύγκριση με άλλα κλειστά περιβάλλοντα προσθέτει ένα επιπλέον μέτρο προστασίας, σημείωσε ο Δρ Πάουελ.

Οι αρχές δημόσιας υγείας δεν έχουν προτείνει περαιτέρω μέτρα για εσωτερικούς χώρους για την παραλλαγή Omicron. Οι συμβουλές της IATA για τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένης της σωστής χρήσης μάσκας, είναι αμετάβλητες και ακόμη πιο σημαντικές, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΙΑΤΑ.

Διαβάστε επίσης

Θάνος Δημόπουλος και Γκίκας Μαγιορκίνης μοιράζονται τις γνώσεις τους για την Όμικρον

Με ποιες ανώδυνες θεραπείες «απογειώνουμε» τη μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες

Η κορυφή του παγόβουνου τα κρούσματα της Όμικρον, ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.