Οι Βρετανοί επιλέγουν την Ελλάδα για το 2022

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες επιλέγουν την Ελλάδα για το 2022,

Μία νέα συμφωνία σηματοδοτεί την ψήφο εμπιστοσύνης βρετανικών αεροπορικών εταιρειών και tour operators προς την Ελλάδα.

Έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον CEO της EasyJet Johan Lundgren και τον CEO της EasyJet Holidays Garry Wilson, στο πλαίσιο της WTM στο Λονδίνο, το υπουργείο ανακοίνωσε την αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας κατά 500.000 θέσεις σε σχέση με το 2019.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,6 εκατ. από 1,1 εκατ. το 2019, ενώ μπορεί να φτάσουν στα 2 εκατ. θέσεις.

Επιπλέον, επιθυμία της εταιρείας είναι να λειτουργήσει βάση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το 2023.

Κρίσιμες συναντήσεις

Ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Zurab Pololikashvili.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, ο βιώσιμος τουρισμός, ενόψει και της γενικής συνέλευσης του ΠΟΤ στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη. Ο υπουργός Τουρισμού θα συγκαλέσει εντός του Νοεμβρίου ειδική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ, της οποίας η Ελλάδα έχει την προεδρία.

«Έτσι, η Ελλάδα συνεχίζει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην προεδρία της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες για τον βιώσιμο τουρισμό και την ασφάλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό και στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με πρακτικές συμβατές και με τον υπόλοιπο κόσμο».

Συνέδριο για τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα

Επιπλέον, θα γίνει συνέδριο στην Ελλάδα για την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στην κατηγορία του για το 2021

Το CDC συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών με Pfizer

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.