Απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις που ντρέπονται να κάνουν οι άνδρες

Περίεργα πράγματα κάτω από το σεντόνι που δημιουργούν αμηχανία και άγχος συμβαίνουν σε όλους, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που νομίζετε ότι κρύβει ένα πρόβλημα θα μπορούσε να είναι απολύτως φυσιολογικό.

Με τους μύθους του σεξ να κυκλοφορούν παντού, είναι δύσκολο να γνωρίζουν όλοι τι είναι φυσιολογικό και τι όχι.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες ανησυχίες των ανδρών, ειδικά των νέων σε ηλικία, που δεν τις συζητούν ούτε με έναν γιατρό.

1. Είναι φυσιολογικό να νιώθω κάτι στους όρχεις ή στο όσχεό μου;

Ναι, είναι φυσιολογικό. Τα εξογκώματα στους όρχεις είναι αρκετά συνηθισμένα και συνήθως δεν προκαλούνται από κάτι σοβαρό.

Ωστόσο, είναι σημαντική η εξέταση από γιατρό για να αποκλειστεί κάτι σοβαρό, όπως ο καρκίνος των όρχεων.

2. Μπορεί ένας άντρας να σπάσει το πέος του;

Το πέος δεν περιέχει κανένα οστό, αλλά ένα πέος σε στύση μπορεί να υποστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση

Συνήθως, ακούγεται ένας θόρυβος και ο πόνος είναι πολύ έντονος.

Αν σας συμβεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια, καθώς μπορεί να χρειαστείτε χειρουργική επέμβαση για την επιδιόρθωση των ιστών και να αποφευχθεί έτσι μόνιμη παραμόρφωση ή σεξουαλική δυσλειτουργία

3. Πώς μοιάζει το φυσιολογικό σπέρμα;

Το υγιές σπέρμα έχει θολό λευκό ή γκρι χρώμα, με υφή σαν ζελέ και συχνά περιγράφεται ότι μυρίζει λίγο αμμωνία ή χλωρίνη (λόγω του αλκαλικού pH).

4. Είμαι νέος και δεν έχω στύση, είναι φυσιολογικό;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνότερη με την αύξηση της ηλικίας. Ωστόσο, λόγω του στίγματος και της σιωπής γύρω από το θέμα, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει και τους νεαρούς άνδρες.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες, αλλά και πολλοί τρόποι για να το διαχειριστείτε, οπότε φροντίστε να μιλήσετε με τον γιατρό σας αν δεν έχετε στύση και να αναζητήσετε υποστήριξη.

5. Το πέος μου έχει ακμή, πρέπει να ανησυχώ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν βιώσει λίγο ακμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους – ειδικά στα εφηβικά χρόνια.

Μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό να έχεις σπυράκια στο πρόσωπό σου, αλλά ακόμη περισσότερο να τα έχεις στο πέος.

Εάν έχετε ακμή στο πέος σας – είναι συνήθως ακίνδυνο.

Ωστόσο, τα μικρά στίγματα ή τα σπυράκια μπορεί επίσης να είναι σημάδι σεξουαλικώς μεταδιδόμενης λοίμωξης (ΣΜΝ), οπότε αν δεν είστε σίγουροι αν πρόκειται για ακμή ή για κάτι άλλο, επισκεφθείτε έναν γιατρό για έλεγχο.

6. Έχω ουρολοίμωξη. Μπορεί να κολλήσει η σύντροφός μου;

Σε αντίθεση με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι ουρολοιμώξεις δεν είναι μεταδοτικές – επομένως δεν μπορείτε να τις μεταφέρετε στη σύντροφό σας.

Αξίζει να θυμάστε ότι το σεξ ενώ έχετε ουρολοίμωξη μπορεί να είναι επώδυνο.

7. Δεν έχω σεξουαλικές ορμές, ποιο είναι το πρόβλημα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην θέλουμε να κάνουμε σεξ. Η λίμπιντο (σεξουαλική ορμή) είναι κάτι που αλλάζει από μέρα σε μέρα και σε όλη τη ζωή, καθώς και από άτομο σε άτομο.

Υπάρχουν πολλές αιτίες μειωμένης λίμπιντο, όπως το άγχος, τα προβλήματα στη σχέση, η κούραση.

Η λίμπιντο είναι διαφορετική για όλους, αλλά αν η απώλειά της επηρεάζει εσάς ή τη σχέση σας, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε υποστήριξη, καθώς υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείτε.

Επίσης, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός υποκείμενου ιατρικού ζητήματος, οπότε αξίζει να το ελέγξετε από το γιατρό σας.

8. Τι είναι ένα φυσιολογικό μέγεθος πέους; Το δικό μου είναι πολύ μικρό;

Αυτό είναι κάτι για το οποίο ανησυχούν πολλοί άνδρες και για τους έφηβους δεν υπάρχει μέσος όρος επειδή οι άνθρωποι μεγαλώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς.

Τα περισσότερα πέη των ανδρών έχουν μήκος περίπου 9 εκατοστά όταν δεν είναι όρθια, αλλά είναι φυσιολογικό να είναι μικρότερα ή μακρύτερα από αυτό. Το μέσο όριο του πέους σε όρθια θέση κυμαίνεται από περίπου 13 εκατοστά έως 18 εκατοστά. Δεν μπορείτε να κάνετε το πέος σας μεγαλύτερο ή μικρότερο με ασκήσεις ή φάρμακα.

9. Πρέπει να κάνω περιτομή;

Ο συνολικός κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες είναι χαμηλός, αλλά αυτές οι λοιμώξεις είναι πιο συχνές σε άντρες που δεν έχουν κάνει περιτομή.

«Οι σοβαρές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος σε νεαρές ηλικίες μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρικά προβλήματα αργότερα.

Οι περιτομημένοι άνδρες μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του HIV. Ωστόσο, οι ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές παραμένουν απαραίτητες.

10. Τι συμβαίνει με την καμπύλη του πέους;

Οι καμπυλότητες έως 30 μοίρες πιστεύεται ότι δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα.

Εάν ανησυχείτε για την καμπυλότητα στο πέος σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως οδυνηρές στύσεις και μειωμένη ευλυγισία.

Πηγή: thesun.co.uk/health

Διαβάστε επίσης

Σπυράκια στο πέος – Πώς θα καταλάβετε αν έχετε ή όχι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Το μυστικό ανδρών και γυναικών που δεν λένε ούτε στον γιατρό

Οι 11 περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.