H μετάλλαξη Delta και πώς μπορεί να αλλάξει τα ταξιδιωτικά σχέδιά σας

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο χέρι έχετε ξεκινήσει να κάνετε ταξιδιωτικά σχέδια, αλλά η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να αλλάξει τα πλάνα σας.

Δεν είστε οι μόνοι που επανεξετάζετε τα ταξίδια ― σύμφωνα με μια έρευνα του Travel Again το 61% των ταξιδιωτών αναψυχής αισθάνονται λιγότερο σίγουροι για τα ταξίδια λόγω της επικράτησης των παραλλαγών της COVID-19.

Το πόσο ασφαλές είναι να ταξιδεύει κάποιος αυτή τη στιγμή διαφέρει από άτομο σε άτομο.

“Η ασφάλεια κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας απαιτεί την εκτίμηση των προσωπικών κινδύνων, των ανταμοιβών και των συμβιβασμών”, λέει ο Δρ Pia MacDonald, επιδημιολόγος στο RTI International “.

Ο Δρ MacDonald συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να λάβουν υπόψη τον κίνδυνο του ίδιου του ταξιδιού. Ένα οδικό ταξίδι στη χώρα σας που περιλαμβάνει διαμονή σε σπίτι ενοικίασης και αποφυγή εστιατορίων σε εσωτερικούς χώρους/πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους έχει χαμηλούς κινδύνους, ενώ ένα διεθνές ταξίδι που περιλαμβάνει πολλαπλές στάσεις, βόλτες με ταξί και εστιατόρια έχει μεγαλύτερους κινδύνους.

Πριν καταλήξετε στον προορισμό σας, ελέγξτε το θετικό ποσοστό Covid (<10% είναι μικρότερος κίνδυνος) της περιοχής και τους τοπικούς περιορισμούς.

Λάβετε υπόψη τον προσωπικό σας κίνδυνο όταν αποφασίζετε να ταξιδέψετε επίσης. Εάν ζείτε με μη εμβολιασμένα άτομα (όπως παιδιά), ο κίνδυνος είναι σημαντικά υψηλότερος από κάποιον που έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: smartertravel.com

Διαβάστε επίσης

Μπλόκο στα ταξίδια των ανεμβολίαστων από σήμερα

Πώς έφτασε η Δανία να υποβιβάζει την πανδημία σε εποχική νόσο – Παραμένουν όμως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

H Ελλάδα καλύτερος προορισμός τουρισμού πολυτελείας για το 2021 στα γερμανικά «Inspire me Award»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.