Προς άρση του lockdown στη Μύκονο – Ποια νησιά προβληματίζουν

Όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, σήμερα αναμένεται η επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης για το νησί της Μυκόνου το οποίο παραμένει σε καθεστώς μίνι lockdown από το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας τα περιοριστικά μέτρα θα ίσχυαν έως αύριο, Δευτέρα (26/07), με τους επιχειρηματίες να αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για τερματισμό του lockdown αύριο

Ήδη κυβερνητικά στελέχη σε τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι τα μέτρα στο νησί των ανέμων θα λήξουν την προαναφερθείσα ημερομηνία, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα να επιβεβαιώνει χθες ότι το μίνι lockodown θα λάβει τέλος τη Δευτέρα.

Ωστόσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας έτσι το «άνοιγμα» του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη Μύκονο υπάρχει ελάχιστη μείωση, αλλά σταθεροποίηση στις συρροές των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προ ημερών προχώρησαν σε μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να «ανοίξει» το νησί, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η χορήγηση μπόνους 150 ευρώ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται κατά της covid-19.

Τα νησιά που προβληματίζουν

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η εικόνα και άλλων νησιών και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά: Πάρος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη, αλλά και η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή θα κρίνει αν και στα παραπάνω νησιά είναι απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων «τύπου Μυκόνου». Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιελάμβανε απαγόρευση μουσικής καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης

 

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν»

 

Αυτοί είναι οι τρόποι για να καταλάβετε ότι τα αυγά που έχετε επιλέξει είναι τα καλύτερα

 

Εξομολόγηση: “Είσαι τόσο κοντόφθαλμος ώστε να μη μπορείς να ποθήσεις τη γυναίκα σου όποιο κι αν είναι το βάρος της;”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.