Εξομολόγηση: “Είσαι τόσο κοντόφθαλμος ώστε να μη μπορείς να ποθήσεις τη γυναίκα σου όποιο κι αν είναι το βάρος της;”

Θα το παραδεχτώ. Γδύνομαι αρκετά συχνά στο Instagram. Και ίσως το έχω παρακάνει τελευταία. Αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ: Όταν έχεις ένα τόσο φοβερό σώμα, σαν το δικό μου, θέλεις να το επιδεικνύεις!

Γράφει η μαμά, συγγραφέας και blogger Lindsay Wolf

Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε ότι εσείς δεν θα καταφέρετε ποτέ να αποκτήσετε μία τόσο υπέροχη εξωτερική εμφάνιση όπως εγώ. Αλλά μη φοβάστε. Μπορείτε κι εσείς να έχετε τόσο φοβερό σώμα! Σε περίπτωση που αναρωτιέστε είναι το σώμα (όπως λέω και στο βιβλίο μου) που έχει προσκολληθεί σε έναν άλλο άνθρωπο.

“Ατελείωτη πάλη με τον εαυτό μου”

Πριν από δύο χρόνια, στεκόμουν μπροστά στον καθρέφτη. Και το σώμα μου, το σώμα μιας μαμάς, με κοίταζε, αξιολύπητα ευάλωτο. Είχα περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες της ζωής μου παλεύοντας με διατροφικές διαταραχές, σωματική δυσμορφία και ένα συνεχές μίσος προς τον ίδιο μου τον εαυτό, όλα αυτά ενώ στον υπόλοιπο κόσμο φαινόμουν αξιοζήλευτα αδύνατη!

Τότε, όμως, έμεινα έγκυος. Δύο φορές. Και πήρα συνολικά 34 ολόκληρα κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν το σώμα μου να αλλάξει εντελώς. Και όσο κι αν προσπαθούσα να επιστρέψω στα πολύ αδύνατά μου, απλά δεν γινόταν. Στην αρχή θύμωσα τρομερά με το σώμα μου που έδειχνε να με προδίδει, με αποτέλεσμα να νιώθω διαρκώς ντροπή για την εμφάνισή μου.

Και τότε έγινε το εξής: Για πρώτη φορά στη ζωή μου, μου μπήκε η ιδέα να αρχίσω να καταλαβαίνω γιατί ήμουν τόσο αποφασισμένη να πιέζω τον εαυτό μου να αδυνατίσει. Και έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι τρομερά αναιδές: Αποφάσισα να σταματήσω να προσπαθώ να χάσω όλο αυτό το βάρος. Και ξέρετε κάτι; Είναι ωραία να είσαι μια χαρούμενη, παχουλή μαμά!

Ξαφνικά «έπιασα» τον εαυτό μου να ζει με το μεσαίο δάχτυλο του χεριού μου μονίμως σηκωμένο κατά της βιομηχανίας αδυνατίσματος και άρχισα να κουνάω τη μεγάλη μου κοιλιά στα social media, με σκοπό να προωθήσω την αποδοχή του σώματος όπως είναι, όποιο κι αν είναι το βάρος του.

“Ποια νομίζει πως είναι αυτή η γυναίκα;”, θα σκεφτεί κανείς

Και όχι μόνο δεν έχω κανέναν σκοπό να σταματήσω αυτή την αταξία, αλλά μπορείτε να κατηγορήσετε τον απίθανο σύζυγό μου ως προς το γιατί βλέπετε διαρκώς τα μεγάλα μου οπίσθια στο Instagram. Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησα επιτέλους να βασανίζομαι για να χάσω βάρος και έχει έρθει η ώρα να τον κάνω παράδειγμα για όλους.

Πριν από μερικά χρόνια, ο άντρας μου ο Matt, είχε το θράσος να μου πει, ότι με αγαπά και με αποδέχεται όπως είμαι, και ότι με βρίσκει πιο ελκυστική με αυτά τα κιλά, παρά από όταν ήμουν κοκκαλιάρα. Πού το βρίσκουν το θάρρος κάποιοι άνθρωποι!

Και το απέδειξε, όταν άρχισε να με γλυκοκοιτάζει κάθε μέρα. Αλήθεια –στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδευε. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι και οι δύο ήμασταν πιο αδύνατοι όταν τα πρωτοφτιάξαμε.

Πήραμε και οι δύο πολλά κιλά στις εγκυμοσύνες μου και κατά τις πρώτες δύσκολες μέρες με τα μωρά. Ωστόσο, όταν εγώ παρατήρησα πόσο εκείνος είχε παχύνει, ειλικρινά τον βρήκα γοητευτικό –και μου άρεσε που είχα «περισσότερο» από εκείνον για να αγαπάω.

Δυστυχώς, μου ήταν αδύνατον να στρέψω αυτά τα θετικά συναισθήματα προς τον εαυτό μου.

Ποιος θα κατηγορήσει έναν μπαμπά για την κοιλίτσα του;

Βέβαια, αλήθεια τώρα, δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε εντελώς γι’αυτό: Κανείς δεν κατηγορεί τους μπαμπάδες, όπως κι αν είναι το σώμα τους.

 

Αντιθέτως, όλοι έχουν να λένε πόσο γοητευτική είναι η κοιλίτσα τους! Ακόμα και στις ταινίες, τελευταία, ο χοντρούλης είναι αυτός που «κερδίζει» το κορίτσι. Ακόμα και οι πολύ χοντροί άνδρες, μπορεί να στιγματίζονται, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο όσο οι πολύ χοντρές γυναίκες.

Αυτό όμως που μου κάνει περισσότερη εντύπωση, δεν είναι το πόσο με αποδέχεται ο άντρας μου, είτε φοράω XS είτε ΧL. Παρόλο που αυτό είναι κάτι που δεν θα φανταζόμουν ποτέ, η μεγάλη έκπληξη ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι ο Matt που αγαπά το παχύ μου σώμα είναι η εξαίρεση ενός εντελώς ξεπερασμένου και απογοητευτικού κανόνα.

Η θλιβερή αλήθεια είναι, ότι αμέτρητες μαμάδες επικοινωνούν μαζί μου στο Instagram και μου εξομολογούνται, ότι παρόλο που θα ήθελαν να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και το σώμα τους, οι σύζυγοί τους δεν συμπλέουν και δεν αποδέχονται τις σωματικές αλλαγές που έχουν υποστεί κατά τη μητρότητα.

 

Έχω αμέτρητες γυναίκες που με δάκρυα στα μάτια μου παραδέχονται, ότι οι ίδιοι τους οι σύντροφοι αρνούνται να κάνουν σεξ μαζί τους λόγω του βάρους τους. Και έχω πάρα πολλές συζύγους που με παρακαλούν να τις βοηθήσω να αγαπήσουν το σώμα τους, το οποίο δεν έχουν την άνεση να δείξουν ούτε στον ίδιο τους τον άνδρα.

Ετοιμαστείτε γιατί θα βρυχηθώ

Δεν το κατάλαβα: Γιατί θεωρείται αποδεκτό το να έχεις μια γυναίκα που βρίσκεις γοητευτική ΜΟΝΟ αν πασχίζει για το αδύνατο –το να παραμένει, δηλαδή, ίδια όπως την γνώρισες, ακόμα και έπειτα από πολλά χρόνια γάμου;

 

Πώς είναι δυνατόν να κοιτάζεις την γυναίκα σου με οτιδήποτε άλλο από ΔΕΟΣ για όσα το φανταστικό, υπερηρωικό της σώμα κατάφερε, όταν έφερε στον κόσμο τα παιδιά σας; Και γιατί επιλέγεις να είσαι τόσο κοντόφθαλμος ώστε να μη μπορείς να εκπαιδεύσεις τον ανδρικό σου εγκέφαλο να ποθεί τη γυναίκα σου όποιο κι αν είναι το βάρος της;

Λοιπόν, αν δεν μπορείς εσύ να διατηρήσεις τον θαυμασμό σου για τη γυναίκα σου, επειδή πλέον είναι πιο μεγαλόσωμη από όσο όταν γνωριστήκατε, με χαρά θα παρέμβω και θα της πω πόσο φανταστικό σώμα έχει. Γιατί κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να νιώθει ότι δεν αξίζει αγάπη και πόθο, απλά και μόνο επειδή άλλαξε στην πάροδο των ετών.

Και προς όλες τις γυναίκες που το διαβάζουν αυτό και αναγνωρίζουν τον άνδρα τους σε όσα γράφω έχω να πω αυτό: Αν ο άνδρας σου σε πιέζει να σβήσεις τις απτές αποδείξεις του τι χρειάστηκε για να φέρεις τα παιδιά σου σε αυτόν τον κόσμο, χάνει όλο το νόημα. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Πράγματα όπως οι ραγάδες και τα επιπλέον κιλά, δεν είναι από μόνα τους κακά –η κουλτούρα μας είναι τέτοια που μας έχει κάνει να τα βλέπουμε έτσι.

Αν ο άνδρας σου αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο να βρίσκει λόγους να ΜΗΝ αγαπά την πιο πρόσφατη εκδοχή σου, παρά λόγους που είσαι το καλύτερο πράγμα που του συνέβη ποτέ στη ζωή του, τότε πρέπει να ξυπνήσει.

Κυρίες μου, το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να αλλάζει. Ό,τι κι αν μας μάθανε, οι σωματικές αποδείξεις των σπουδαίων αλλαγών στη ζωή μας είναι ένα απόλυτα φυσικό, αξιοθαύμαστο και υπέροχο κομμάτι της θηλυκότητάς μας. Και μιλάω για κάθε μέρος του σώματός μας, ακόμα και γι’αυτά που μας έχουν μάθει να μισούμε.

 

Τελικά δεν είμαστε μόνο το σώμα μας

Και, τελικά, δεν είμαστε μόνο το σώμα μας! Εμείς οι γυναίκες είμαστε ζωντανά ΘΑΥΜΑΤΑ, είτε έχουμε παιδιά είτε όχι.

Αν ο άνδρας σου, λοιπόν, βάζει σκληρούς κανόνες για το πώς θα έπρεπε να είναι το φυσικά αλλαγμένο σου σώμα, τότε περνά πολύ χαζό χρόνο στο να χάνει την ευκαιρία να χαρεί την δυνατή, σούπερ σέξι γυναίκα του.

 

Σου αξίζει να σε αγαπούν, να σε λατρεύουν, να σε ποθούν, όπως κι αν είναι το σώμα σου. Το εννοώ. Σου αξίζει αγάπη από την στιγμή που έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο. Αρκετά μας έχουν βλάψει οι δίαιτες και η βιομηχανία της ομορφιάς την αυτοπεποίθησή μας. Ας μην επιτρέψουμε στους άνδρες μας να μας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Πηγή: scarymommy.com

 

Διαβάστε επίσης

 

Πού θα γίνονται σήμερα, Κυριακή, δωρέαν έλεγχοι για covid-19

 

Η διατροφή της γυναίκας κατά την πολλαπλή κύηση: “Να τρώω το διπλάσιο φαγητό;”

 

Εκπροσώπηση του ιατρικού κόσμου στη φετινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.