Ασκληπιείο: Μόνο μέχρι τις 3 μ.μ. τα ορθοπεδικά περιστατικά – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο Ασκληπιείο Βούλας μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ να μη δέχεται ορθοπεδικά περιστατικά από τις 3 το μεσημέρι και μετά και το νοσοκομείο να εφημερεύει κάθε 4η ημέρα.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι το Ασκληπιείο Βούλας έχει εδώ και 50 χρόνια καθημερινή ορθοπεδική εφημερία ως το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια.

Το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/4 στις 7 το απόγευμα μπροστά στο Ασκληπιείο Βούλας.

Στην καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του Ασκληπιείου εξετάζονται κατά μέσο όρο 81 ασθενείς. Το 2019 έγιναν 2180 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία, το 2020 έγιναν 1750 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κανένας θεσμικός παράγοντας δεν ζήτησε τη μείωση της εφημερίας του νοσοκομείου, ενώ η διοίκηση του Ασκληπιείου συνέστησε στους εργαζόμενους υπομονή τονίζοντας ότι «επιβαρύνεται σημαντικά το Ασκληπιείο λόγω της μετατροπής του Θριασίου και του Ερυθρού σε νοσοκομεία covid-19 και δεν έχουμε επάρκεια σε προσωπικό».

Η αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του Ασκληπιείου έχει ως αποτέλεσμα να μένει σε ολόκληρη την Αττική μόνο το ΚΑΤ για την αντιμετώπιση του επείγοντος ορθοπεδικού περιστατικού.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.