Γιάννης Καρβέλης (6η ΥΠΕ) για Καραμανδάνειο: Πάνω από τα παιδιά όλοι οι γιατροί

Όλοι οι γιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, οι παιδίατροι του “Αγ. Ανδρέα και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, όπως και οι νοσηλευτές, ήταν πάνω από τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παίδων της πόλης ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης.

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Μπορεί το “Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων” της Πάτρας να έχει αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του, λόγω των ζημιών από τη φωτιά, όμως δεν έπαψε η φροντίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα παιδιά», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης.

Όπως τόνισε ο κ. Καρβέλης, «μετά την εκκένωση του παιδιατρικού νοσοκομείου οι γιατροί και οι νοσηλευτές του “Καραμανδανείου” συνέδραμαν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τόσο του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” όσο και της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ». Παράλληλα, «οι γιατροί και νοσηλευτές ήταν χθες και θα είναι και σήμερα στα δύο νοσοκομεία για να υποδεχθούν και να αντιμετωπίσουν παιδιατρικά περιστατικά», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την εκκένωση του «Καραμανδανείου», ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι «έγινε με απόλυτη ασφάλεια και προτεραιότητα την καλύτερη φροντίδα των μικρών ασθενών που νοσηλεύονταν».

«Όσα παιδιά δεν χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία πήραν εξιτήριο και έφυγαν για τα σπίτια τους, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, τον “Άγιο Ανδρέα” και το Πανεπιστημιακό», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αύριο θα επαναλειτουργήσει το “Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων”.

Με πληροφορίες και φωτό από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Οι 4 πυλώνες του εθνικού σχεδίου για λοιμώξεις και μικροβιακή αντοχή – Τι λένε οι ειδικοί

Τι πρέπει να ξέρετε για την στέβια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.