Κ. Μητσοτάκης: Μετά το Λαϊκό, η ώρα του Υπουργείου Υγείας – Τι θα ζητήσει

Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Λαϊκό νοσοκομείο το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να πάει στο Υπουργείο Υγείας, όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες η στήλη Healthsecrets του Healthstories.

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους κατά πάσα πιθανότητα αύριο Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο ΕΣΥ.

Το ζωηρό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα, που άπτονται της δημόσιας υγείας, είναι γνωστό. Κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει ότι οι Έλληνες πολίτες αξίζουν ένα καλύτερο σύστημα υγείας, με ισότιμη πρόσβαση, μακριά από γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις.

Μετά το Λαϊκό, η ώρα του Υπουργείου Υγείας

Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει προεκλογικά πλήθος μεταρρυθμίσεων, κάποιες από τις οποίες, ωστόσο, δεν προχωρούν με την επιθυμητή ταχύτητα.

- Advertisement -

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας θα ζητήσει να… ανέβουν οι ταχύτητες, καθώς “δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται οι πολίτες στα νοσοκομεία, ούτε να χάνονται ζωές περιμένοντας το ασθενοφόρο”.

Ενδεικτικό της προτεραιότητας, που δίνει η κυβέρνηση στην υγεία και στο φάρμακο, είναι η εμφάνιση του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ευρεία σύσκεψη με τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωποι της αγοράς εκτιμούν ότι η παρουσία του εκεί αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σημασίας, που δίνει ο πρωθυπουργός στα ζητήματα πολιτικής φαρμάκου, στην ιατρική καινοτομία και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Άλλοι, βέβαια, λένε ότι η παρουσία του κ. Σκέρτσου και η ενασχόληση του Μεγάρου Μαξίμου με το εν λόγω Υπουργείο συνδυάζεται και με το γεγονός ότι ο χώρος της Υγείας περνά δύσκολα.

Τα ΤΕΠ και η κάλυψη στα νησιά

Στη σύσκεψη, που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας υπό τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταφέρει την εμπειρία του από τα όσα διαπίστωσε ιδίοις όμμασι στο Λαϊκό νοσοκομείο. Τα όσα του είπαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς και τα οποία άκουσε με μεγάλη προσοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του νοσοκομείου, αλλά απέφυγε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την λειτουργία του και με τις αναμονές που παρατηρούνται γενικά στα αντίστοιχα Τμήματα όλων των δημόσιων νοσοκομείων, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς.

Ωστόσο στο παρελθόν έχει υπογραμμίσει ότι ο εκσυγχρονισμός των ΤΕΠ είναι βασική προτεραιότητα και ότι σύντομα αναμένονται οι αλλαγές.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στο ζήτημα της πλήρωσης θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που αποτελούν “αγκάθι”, παρά τα κίνητρα που έχει δώσει η κυβέρνηση.

Η επίσκεψή του, κατά τις ίδιες πηγές, εντάσσεται στην “αυτοψία” στα Υπουργεία, τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη.

Διαβάστε επίσης

Eπίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, εν ώρα εφημερίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.