Βράβευση του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως ως μονάδας «Φίλου του Περιβάλλοντος»

To 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ), διακρίθηκε ως μονάδα «Φίλου του Περιβάλλοντος» για το έτος 2023, και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης απένειμε τιμητική πλακέτα στον διευθυντή του ΓΣΝΕ ταξίαρχο (ΥΙ) Απόστολο Μιχαηλίδη, στην αίθουσα τιμών «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στην τελετή βράβευσης του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως ως μονάδας «Φίλου του Περιβάλλοντος», ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι η ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σημαίνει βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών υποδομών, ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, εφαρμογή προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, προμήθεια μέσων, συστημάτων και υλικών που αφήνουν το μικρότερο δυνατό ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισήμανε, ακόμη, ότι προωθούνται έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακών υποδομών ύψους 75 εκατ. ευρώ ενώ, μέσω του προγράμματος «Prodigee» ωριμάζουν μελετητικά μια σειρά έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία και άλλων δομών, τα οποία θα έχουν προτεραιότητα στη χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στόχος, όπως είπε, είναι η δημιουργία της πρώτης πράσινης μονάδας, μιας μονάδας δηλαδή με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης.

Διαβάστε επίσης

Ολομέλεια Αρείου Πάγου: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών

Ο κίνδυνος από την έκθεση των παιδιών σε κρύο και ζέστη, είναι μεγαλύτερος από όσο πιστεύαμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.