Κάτω από τη βάση πήραν σχεδόν 6 στους 10 από τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ

Κάτω από τη βάση πήραν σχεδόν 6 στους 10 από τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στις πρόσφατες γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ, προσήλθαν 1.034 υποψήφιοι. Με άριστα τους 800 βαθμούς, 425 έγραψαν πάνω από τη βάση (41%) και 609 κάτω από τη βάση (59%).

Η μέγιστη επίδοση μεταξύ 1.034 υποψηφίων για την πρώτη φάση των εξετάσεων ήταν 635,77 μονάδες και η ελάχιστη επίδοση 85,33 μονάδες.

Ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται.

ypopsifioys-dioikites-nosokomeion

Το επόμενο στάδιο για τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η ήδη συσταθείσα Επιτροπή Επιλογής διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα διενεργήσει:

1. Έλεγχο της συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων των υποψηφίων που κατέλαβαν τις δεκαπέντε (15) πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023. Σε περίπτωση μη συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων για έναν ή περισσότερους εκ των ανωτέρω υποψηφίων, ελέγχονται τα δικαιολογητικά αντίστοιχου αριθμού υποψηφίων κατά σειρά κατάταξης, εφόσον υπάρχουν.
2. Μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους ανωτέρω δεκαπέντε (15) υποψήφιους και, κατόπιν προσθήκης της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, κατάρτιση των προσωρινών πινάκων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
3. Εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
4. Κλήση σε συνέντευξη των επτά (7) υποψηφίων με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία προκειμένου να καταρτισθεί πίνακας με τους τρεις (3) επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους, που θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, στις οποίες οι ως άνω τοποθετηθέντες διοικητές των ΥΠΕ θα είναι μέλη, και θα διεξαχθεί, κατ’ ανάλογο τρόπο η διαδικασία που περιγράφηκε ανωτέρω, προκειμένου να καταρτιστούν, τελικά, οι πίνακες με τους τρεις (3) επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.2097/12.01.2024 υποψήφιους, που θα αποσταλούν στον Υπουργό Υγείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π., αφού προηγουμένως εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του με τα στοιχεία σύνδεσής τους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αποτελέσματα > Γραπτά-Βαθμολογίες.

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων: Εγχειρίδιο εύρεσης βαθμολογίας με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία αναζήτησης βαθμολογιών, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Δεδομένων του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις.

Διαβάστε επίσης

Πώς μιλάνε οι γιατροί των νοσοκομείων για τον ξαφνικό και βίαιο θάνατο στους συγγενείς;

Ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη: Οι άμεσες αλλαγές στα νοσοκομεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.