Τι απαντά το Υπ. Υγείας για τη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας Βραχυθεραπείας του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Καμία διακοπή, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχει στη θεραπεία των γυναικών ασθενών στη Μονάδα Βραχυθεραπείας του νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», μετά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της, εξαιτίας σοβαρής βλάβης στο μηχάνημα της Μονάδας.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”, το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει τα εξής:

  • Η λειτουργία της Μονάδα Βραχυθεραπείας διεκόπη προσωρινά λόγω μη περαιτέρω τεχνικής υποστήριξης στο μηχάνημα που είναι “end of life”
  • Δεν υπάρχει καμία διακοπή στην θεραπεία των ασθενών καθώς άμεσα προγραμματίστηκε και εξασφαλίστηκε η συνέχιση της θεραπείας τους στην αντίστοιχη Μονάδα του ΓΑΟΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης νέου μηχανήματος
  • Σημειώνεται ότι καθ’ όλο το έτος  2023 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 129 και το σύνολο των εφαρμογών 374. Για το χρονικό διάστημα από 1/1/2024 έως και σήμερα 4/4/2024 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 29 και το σύνολο των εφαρμογών 91. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σήμερα 4/4/2024 σε διαδικασία θεραπείας είναι μια (1), με ολοκλήρωση των θεραπειών της αύριο 5/4/2024. Ο αριθμός των ασθενών που τελούν σε αναμονή είναι μηδενικός, καθώς έχουν ήδη παραπεμφθεί στα λοιπά Νοσοκομεία που διενεργούν βραχυθεραπείες (ΓΑΟΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ)
  • Η υποβολή αιτήματος για την προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατατέθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία καθυστέρηση

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν, το συγκεκριμένο δημοσίευμα όχι μόνο δεν είναι αληθές, αλλά είναι τελείως παραπλανητικό και προκαλεί σύγχυση στους συμπολίτες μας που χρήζουν της συγκεκριμένης θεραπείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος του ΕΣΥ, καταλήγει η ανακοίνωσή του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΔΥ: Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο

Γεωργιάδης: Τις επόμενες μέρες η κατανομή των 300 εκατ. στη φαρμακευτική δαπάνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.