Προς αναζήτηση χώρων το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης – Συνάντηση Αγγελούδη – Παπαευσταθίου

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με βασικό θέμα τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας του ΕΚΑΒ με τη Δημοτική αρχή.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της εξεύρεσης χώρων στέγασης των δυνάμεων του ΕΚΑΒ σε νευραλγικά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο προγραμματισμός ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του δήμου, από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών.

“Με γνώμονα την απρόσκοπτη και άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση των δυνάμεων του ΕΚΑΒ και κατόπιν μίας παραγωγικής και εποικοδομητικής συζήτησης, αναπτύχθηκαν θέματα αναφορικά με την αναγκαιότητα της εξεύρεσης χώρων στέγασης των δυνάμεων του ΕΚΑΒ σε νευραλγικά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη συνεργασία και συνδρομή των διασωστών και ιατρών στις διακομιδές ασθενών κοινωνικού χαρακτήρα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, στην οποία επισημαίνονται ακόμα τα εξής:

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στα πλαίσια της πολυετούς αγαστής συνεργασίας του ΕΚΑΒ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του δήμου, από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών”.

Στη συνάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης η Συντονίστρια του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Β. Ελλάδας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), ιατρός Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασσά καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, ιατρός Δημήτρης Πύρρος, όπου και ανέπτυξαν θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Διαβάστε επίσης

Όλες οι νέες ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Η αισιοδοξία των ΜΗΣΥΦΑδων, η παραμονή του Ζωγραφόπουλου και ο πονοκέφαλος του Άδωνι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.