Κόντρα Άδωνι και ΚΚΕ στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία

Σε κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη με το ΚΚΕ εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία.

«Στα 70 φθάνουν τα νοσοκομεία στα οποία ήδη λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία, ένα μέτρο που μετράει μόλις 10 ημέρες ζωής και έως το τέλος του μήνα,ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 100», είπε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Ως παράδειγμα για την αποδοχή που απολαμβάνει ήδη το μέτρο, ο κ. Γεωργιάδης, μίλησε για το ΚΑΤ, όπου – όπως ανέφερε- και στις 17 χειρουργικές κλινικές του, λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία.

Κόντρα Άδωνι και ΚΚΕ για κομμουνισμό, καπιταλισμό και απογευματινά χειρουργεία

«Δίνουμε ελευθερία επιλογής και αυτό δεν αρέσει σε σας τους κομμουνιστές», είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, και εκθειάζοντας το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε ως το πιο επιτυχημένο σύστημα ανθρώπινης οργάνωσης, δήλωσε ότι «κάθε φορά που αντιπαρατίθεται με κομμουνιστές, νιώθει την ιδεολογική του υπεροχή».

«Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχει κάνει ο καπιταλισμός και ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να διαγράψετε τα ιστορικά επιτεύγματα του σοσιαλισμού παρά τα λάθη του, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Συνεχίζοντας για τα απογευματινά χειρουργεία, είπε, πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη επιλογή σε μια κοινωνία ανισοτήτων, όπου η μόνη δυνατότητα επιλογής είναι να πάει κάποιος που δεν έχει χρήματα, σε ράντζο».

Για απογείωση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, κατηγόρησε νωρίτερα την κυβέρνηση,ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφού έκανε λόγο για «την βήμα-βήμα μετατροπή των νοσοκομείων σε ανώνυμες εταιρείες», χαρακτήρισε αίσχος και εκτρωματικό το σχέδιο λειτουργίας των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

«Φτιάχνετε δημόσια νοσοκομεία με ασθενείς – πελάτες, που απ´έξω η ταμπέλα θα γράφει δημόσιο και από μέσα θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης

Η αισιοδοξία των ΜΗΣΥΦΑδων, η παραμονή του Ζωγραφόπουλου και ο πονοκέφαλος του Άδωνι

Στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για συνταγές και πρόστιμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.