Αγαπήδακη-Economist: Η καταπολέμηση του καρκίνου απαιτεί στρατηγική, συντονισμένη προσπάθεια και επενδύσεις

Η καταπολέμηση του καρκίνου απαιτεί στρατηγική, συντονισμένη προσπάθεια και σημαντικές επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα: στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία. Ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, δυστυχώς η Ελλάδα είχε μείνει πίσω, υπογράμμμισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ομιλία της, στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο του Economist, «Η αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην καταπολέμηση του καρκίνου».

Όμως τώρα, για πρώτη φορά, επενδύουμε πάνω από 200 εκ. ευρώ μέχρι το 2025 για προγράμματα δευτερογενούς πρόληψης που αφορούν τον καρκίνο. Για να σας δώσω μερικά παραδείγματα: ήδη τρέχει το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, μέσα στο Μάρτιο ξεκινάει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ακολουθεί το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Επιπροσθέτως, συζητάμε η Ελλάδα να γίνει μέλος του International Agency for Research on Cancer του ΠΟΥ. Αυτό θα μας δώσει σημαντική δυνατότητα στην Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, ώστε να γίνουμε συνδιαμορφωτές στην έρευνα για τον καρκίνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα μπορεί να είχε μείνει πίσω στην πρόληψη – όμως σήμερα τρέχει. Επενδύει στην πρόληψη, επενδύει στην Υγεία, υπογράμμισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αγαπηδάκη- Συνέδριο για καρκίνο

 4ο Ετήσιο Συνέδριο του Economist 

Η αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην καταπολέμηση του καρκίνου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο  4ο Ετήσιο Συνέδριο του Economist.

Το συνέδριο τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Τα επιτεύγματα, τα εμπόδια αλλά και η ευρωπαϊκή πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης κατά του καρκίνου θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο. Ακόμα, θα εστιάσουν στις πολιτικέςπρόληψης κατά του καρκίνου, τις κοινωνικές ανισότητες στη χάραξη δημόσιας πολιτικής, την αξία της πρώιμης ανίχνευσης του καρκίνου, τον ρόλο των βιοδεικτών αλλά και των νέων τεχνολογιών.

Οι μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης, οι επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και η σημασία της ενσωμάτωσης της φωνής των ασθενών στον σχεδιασμό πολιτικής για τον καρκίνο θα αναλυθούν επίσης κατά τους κύκλους εργασιών –μεταξύ άλλων. Στις εργασίες θα προεδρεύσει ο Alasdair Ross, countries editor της ετήσιας έκδοσης προβλέψεων του The Economist “The World ahead 2024”.

Διαβάστε επίσης 

Πάνω από 50 νοσήματα και 18 μορφές καρκίνου σχετίζονται με την παχυσαρκία – Ποιες είναι οι φαρμακευτικές θεραπείες

Υψηλή θνησιμότητα στις σπάνιες μορφές καρκίνου λόγω λανθασμένων ή καθυστερημένων διαγνώσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.