Γεωργιάδης – Βουλή: Ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ – Υπεγράφη η ΚΥΑ

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός  Υγείας, ενημέρωσε πως πριν από λίγο υπεγράφη από τα τρία συναρμόδια Υπουργεία, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ η οποία βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο.

«Από το 1992 που το συζητάμε, θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία αυτήν την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την απόφαση», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτό που γίνεται επί θητείας μου. Πρώτα τα νομοθέτησε στη Βουλή το 1992 ο Γιώργος Σούρλας, ήρθε μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κατήργησε, ήρθε μετά η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη του ΠΑΣΟΚ τα ξανανομοθέτησε με Αλέκο Παπαδόπουλο, έγινε ανασχηματισμός ήρθε ο Στεφανής τα ξανακατήργησε. Ήρθε μετά η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη τα ξανανομοθετήσαμε, ήρθε μετά ο Πολάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ξανακατήργησαν και μετά τα ξανανομοθέτησε ο Θάνος Πλεύρης με τη Μίνα Γκάγκα και τώρα επιτέλους, από το 1992 που το συζητάμε θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, αυτή την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό».

Γεωργιάδης: Επίθεση στην αντιπολίτευση

Εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση που του καταλόγισε ότι απεργάζεται κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας ότι μόνο η μισθοδοσία του ΕΣΥ κοστίζει τρία δισ. ευρώ τον χρόνο. «Αυτό που εισηγείστε στην πραγματικότητα, όταν ζητάτε αύξηση στους μισθούς των γιατρών, είναι να διπλασιάσουμε τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο των ελευθεροεπαγγελματιών για να πληρώσουμε τις αυξήσεις αυτές», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως το 2024 θα προκηρυχθούν συνολικώς 6,5 χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ.

Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε, πως έρχεται διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται με μπλοκάκι, μετά το πέρας της βάρδιάς τους.

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης: Μέσω εφαρμογής οι πολίτες θα δηλώνουν αν θέλουν να γίνουν δότες οργάνων

Πάνω από 50 νοσήματα και 18 μορφές καρκίνου σχετίζονται με την παχυσαρκία – Ποιες είναι οι φαρμακευτικές θεραπείες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.