Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία – Στάση εργασίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας καθώς όλοι οι υγειονομικοί παίρνουν μέρος στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ με αφορμή την τραγική συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλούν τα μέλη της να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία, διεκδικώντας την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων του κλάδου, όπως διπλασιασμό μισθών, προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Στην απεργία μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας να μην ξεχασθεί το έγκλημα των Τεμπών και να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς.

Εξαιτίας της απεργίας, σήμερα θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Φαρμακεία Θεσσαλονίκης

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη, από τις 11:30 έως τις 14:30, συμμετέχοντας στις δράσεις για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών που ζητούν δικαίωση και ενώνουν τη φωνή τους με τις φωνές όλων των Ελλήνων απαιτώντας από την πολιτεία να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες και οι υπαίτιοι της τραγωδίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΦ για ιατρικά συνέδρια: Νέα εγκύκλιος, οι αλλαγές, τι λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού

Την κατάργηση του clawback στα νοσήλια για να συμμετάσχουν οι ιδιώτες στα απογευματινά χειρουργεία, ζητά ο ΙΣΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.