Ράντζα: Θα εξαφανιστούν κάποτε από τα νοσοκομεία;

Τα ράντζα είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ, που “χρονίζουν”, αμαυρώνοντας την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και τις γιγάντιες προσπάθειες, που καταβάλλει το προσωπικό τους.

- Advertisement -

Η εικόνα στο νοσοκομείο “Αττικόν” με τα 90 ράντζα στους διαδρόμους στην εφημερία του, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, δείχνει ότι εκτενέστερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, που χαίρουν της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης των πολιτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βγήκαν ράντζα. Σχεδόν σε κάθε εφημερία η κατάσταση είναι ανάλογη. Το πρόβλημα επιτείνει η λήξη της συνεργασίας με ιδιωτικές δομές, στα οποία προωθούνταν περιστατικά από το “Αττικόν”.

Τι θα γίνει με τα ράντζα

Η εικόνα είναι απογοητευτική και οι πολίτες ταλαιπωρούνται και, δικαίως, παραπονιούνται. Το προσωπικό δεν παίρνει ανάσα, πηγαίνοντας από τον έναν ασθενή στον άλλον, καθησυχάζοντας τους αρρώστους και τους συνοδούς τους, που δεν τό’ χουν σε τίποτα να γίνουν επιθετικοί…

- Advertisement -

Το θέμα αποτελεί αντικείμενο συσκέψεων στο Υπουργείο Υγείας, πολύ, δε, περισσότερο που το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε αύξηση στις νοσηλείες λόγω γρίπης, COVID-19 και αναπνευστικών λοιμώξεων.

Η “αυτοψία” του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στα νοσοκομεία εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο άτυπου “ελέγχου” της καθημερινής λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον οι αλλαγές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στις εφημερίες, που θα δώσουν μεγάλη “ανάσα”, ακόμη δεν έχουν μπει στην καθ’ ημέρα πράξη.

Ο “Ευαγγελισμός”, που πρόσφατα αναδείχθηκε ως το Νο1 νοσοκομείο που εξάλειψε το φαινόμενο των ράντζων, σύμφωνα με ανάρτηση του διοικητή του κ. Γρηγορόπουλου, εφημερεύει παράλληλα με το “Αττικόν”, αλλά ξεκινά το μεσημέρι στις 14:30 κι έτσι το “Αττικόν” δέχεται μεγάλη πίεση τις πρωινές ώρες με περιστατικά από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Επιπλέον ο “Ευαγγελισμός” εξακολουθεί να συνεργάζεται με το ΝΙΜΤΣ, στο οποίο προωθούνται για νοσηλεία ασθενείς από την εφημερία του “Ευαγγελισμού”.

Οι αλλαγές σε ΤΕΠ και εφημερίες

Οι επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των ΤΕΠ και στις εφημερίες αναμένεται να αποσυμφορήσουν την επιβαρυμένη κατάσταση. “Κλειδί” η ακόμη πιο συντονισμένη επικοινωνία ΕΚΑΒ – ΤΕΠ και το “μοίρασμα” των εφημεριών σε μεγαλύτερες ομάδες νοσοκομείων, ώστε ο κύριος όγκος των ασθενών να μην συνωστίζεται μόνο σε ένα.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως, άλλωστε, και οι προκάτοχοί του στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζει το πρόβλημα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί σήμερα κιόλας να μεταβεί σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο, προκειμένου να μιλήσει με τους πολίτες και με το προσωπικό και να δει “από πρώτο χέρι” τι γίνεται “εν ώρα κρίσης”.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία για την αντιμετώπιση νέων πανδημιών

ΕΚΠΑ – Harvard: Μνημόνιο συνεργασίας για εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.