Εμβολιασμοί έναντι της COVID-19: Θα γίνονται και στα φαρμακεία;

Τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να ανακοινωθεί ότι τα εμβόλια του κορωνοϊού μπορούν να γίνονται στο εξής και στα φαρμακεία. Οι “χαμηλές πτήσεις” στους εμβολιασμούς έναντι της COVID-19 κάνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναζητά νέους τρόπους, ώστε οι πολίτες να διευκολύνονται και να κάνουν το εμβόλιο, που, αποδεδειγμένα και με βάση τα επίσημα στοιχεία, σώζει ζωές.

- Advertisement -

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρώτη συνέντευξη τύπου από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων εχθές, επεσήμανε ότι “πολιτική μας βούληση είναι να βρούμε τον τρόπο, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, όπως και στο εμβόλιο της γρίπης, γιατρούς προφανώς, κέντρα υγείας αλλά, ει δυνατόν, και τα φαρμακεία”.

Εμβόλιο του κορωνοϊού και στα φαρμακεία;

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο Α’ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.κ. Απόστολο Βαλτά και Σεραφείμ Ζήκα αντίστοιχα.

“Θα χρησιμοποιήσω τις συμβουλές της κυρίας Κοτανίδου και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εν γένει, για να το κάνουμε σωστά. Εάν γίνεται, το τονίζω, γιατί δεν μπορώ να σας πω σήμερα ότι μπορεί να γίνει στο 100% , είναι κάτι που πρέπει να το δούμε στις τεχνικές του και στις ιατρικές του διαδρομές. Φαίνεται ότι είναι εφικτό.

- Advertisement -

Εάν γίνεται, θέλουμε να το κάνουμε και εκεί. Εκείνοι το θέλουν. Και εμείς το θέλουμε. Εάν οι γιατροί μας πουν ότι μπορεί να γίνει με έναν τρόπο, που θα καλύπτει και κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, τότε ναι, θα το κάνουμε”, διασαφήνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η εμπειρία των φαρμακοποιών στους εμβολιασμούς είναι πολυετής και αδιαμφισβήτητη. Βέβαια την περίπτωση, που προχωρήσει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στα φαρμακεία, αυτό είναι κάτι που θα γίνεται στη διάρκεια όλου του χρόνου, καθώς η νόσος δεν έχει εποχικότητα.

Το νέο σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει ισότιμα όλα τα φαρμακεία της χώρας και, βέβαια, εκκρεμεί να συζητηθεί το ζήτημα της αμοιβής για κάθε εμβόλιο ενάντια στην COVID-19.

Διαβάστε επίσης

Τα SOS στην ανοσία μετά από νόσηση με COVID-19, οι “παγίδες” του RSV και η έξαρση της γρίπης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.