Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

Νομοθετική διάταξη, με την οποία θα διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους ανω των 60 ετών, φέρνει το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού  στη χώρα και την πίεση που ασκείται στο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας, έκανε κάλεσμα εμβολιασμού τόσο για την COVID- 19 όσο και για την εποχική γρίπη και προανήγγειλε καμπάνια ενημέρωσης για τη σημασία εμβολιασμού.

Συνέντευξη τύπου - Υπουργείο Υγείας

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και σημείωσε πως «η εποχή της αντιπαράθεσης έχει τελειώσει». «Όσοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν ανεμβολίαστοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγγειλε την πραγματοποίηση καμπάνιας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δίχασε η πανδημία 

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε :«Τείνουμε κλάδο ελαίας, το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας».

Συμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Aναπληρώτρια Yπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα, έχουν γίνει 210.000 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 και έχουν προγραμματιστεί 60.000 ραντεβού. Μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 2.900.000 εμβολιασμοί για γριπη, εκ των οποίων 1.276.763 στο φαρμακείο.

«Με όπλο τον εμβολιασμό και τα αντιικα φάρμακα κανένας θάνατος δεν είναι αποδεκτός», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Αγαπηδάκη.

Σαρώνει η γρίπη Α

«Η δουλειά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε από την πλευρά της η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο έχουμε ένα ισχυρό κύμα γρίπης με την γρίπη Α Η1Ν1 να είναι το κυρίαρχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η καθηγήτρια, από τις 90 διασωληνωσεις μόνο 2 είχαν κάνει το εμβόλιο. Απο τους 12 θανάτους, ένας ασθενείς ήταν εμβολιασμένος. Απο τις 49 εισαγωγές στη ΜΕΘ, μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, σημείωσε πως  τις τελευταίες ημέρες υπάρχει σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών της COVID-19 και παρουσιάζουν πτωτική τάση οι εισαγωγές. Αναφορικά με τη χορήγηση των αντιιικών φαρμάκων για την COVID-19 τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες έχει μειωθεί η ζήτηση.

Διαβάστε επίσης 

«Σαρώνει» η γρίπη Η1Ν1: Αύξηση σε οξείες λοιμώξεις – Διαγράμματα κι ένα στοιχείο έκπληξη

Σε έξαρση οι λοιμώξεις του αναπνευστικού στην Ευρώπη – Σε επίπεδα ρεκόρ η γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.