Πέθανε περιμένοντας για ώρες να ανάψουν τα φώτα στο αεροδρόμιο της Καρπάθου για το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ

Μία ζωή χάθηκε, ενός άνδρα 63 ετών που είχε υποστεί έμφραγμα, γιατί ήταν κλειστά τα φώτα στο αεροδρόμιο της Καρπάθου και δεν μπορούσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την καταγγελία συγγενών του 63χρονου, την οποία καταγράφουν τα Καρπαθιακά Νέα, ο ασθενής από το χωριό Σπόα Καρπάθου, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα. Ο καρδιολόγος και οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του με το ΕΚΑΒ, στη Ρόδο. Ο διοικητής απουσίαζε με άδεια ωστόσο είχε λάβει γνώση για το περιστατικό.

Αργά το απόγευμα, όπως αναφέρει ο γαμπρός του ασθενή κ. Ανδρέας Χαρτοφύλακας στα Καρπαθιακά Νέα, ο 63χρονος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, με τη συνοδεία του καρδιολόγου.

Ο κ. Χαρτοφύλακας καταγγέλλει ότι τα φώτα του διαδρόμου δεν άναψαν και για αυτό το λόγο το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ δεν σηκώθηκε από τη Ρόδο με τον ασθενή να περιμένει μάταια στην πίστα! Μάλιστα τελείωσε το οξυγόνο και αντικατέστησαν τη φιάλη όσο περίμενε στο αεροδρόμιο.

Τελικά επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καρπάθου (14 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο) και έπειτα περίπου από 5-6 ώρες τα φώτα κατάφεραν να ανάψουν (από γεννήτρια;) έτσι ο ασθενής μεταφέρθηκε εκ νέου στο αεροδρόμιο όπου και τελικά πέταξε για τη Ρόδο, αλλά πριν φτάσει το Νοσοκομείο, κατέληξε.

Ο κ. Ανδρέας Χαρτοφύλακας, δηλώνει στα Καρπαθιακά Νέα ότι είναι αποφασισμένος να ερευνήσει το θέμα και να το φτάσει στον εισαγγελέα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να ζούμε τέτοιες καταστάσεις; Δεν είχε δικαίωμα για μια ευκαιρία ζωής ο πεθερός μου; είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας;» και απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

  • Πότε ειδοποίησε το Νοσοκομείο το Αεροδρόμιο της Καρπάθου για την έκτακτη διακομιδή;
  • Το Αεροδρόμιο ήταν ανοιχτό ή κλειστό εκείνη την ώρα;
  • Τι ακριβώς συνέβη στο αεροδρόμιο; δεν άναψαν τα φώτα ώστε να προσγειωθεί εγκαίρως το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο; Υπήρξε γνωστή βλάβη που δεν είχε αποκατασταθεί ή διαπιστώθηκε εκείνη την ώρα;
  • Στις 23.00, που τελικά άναψαν τα φώτα, είναι αλήθεια ότι λειτούργησαν με γεννήτρια;
  • Πότε ειδοποιήθηκε ο ηλεκτρολόγος να ανάψει τα φώτα στο διάδρομο;
  • Πότε ειδοποιήθηκε η Αστυνομία να ανοίξει το Αεροδρόμιο;

Διαβάστε επίσης

ΜΑΦ για τα εγκεφαλικά και στο νοσ. «Παπαγεωργίου»: Τι είδε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Κλειστά τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.