Αναστέλλεται η κινητοποίηση των γιατρών, μετά την παράταση που δόθηκε στους ειδικευόμενους

Η κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών του λεκανοπεδίου Αττικής την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, με τη μορφή στάσης εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, αναστέλλεται μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει την παράταση που δόθηκε στους ειδικευόμενους που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητα, για ένα χρόνο ακόμα.

Αναστέλλεται η κινητοποίηση των γιατρών

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά από πολλές παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας και επικοινωνίες με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη κατάφερε να δοθεί παράταση στους ειδικευόμενους που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητα για ένα χρόνο ακόμα. Η παραπάνω εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι κινητοποιήσεις και η επιτυχημένη 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ. Για το λόγο αυτό αναστέλλει την αυριανή στάση εργασίας, 21/12/23 12:00 – 15:00 και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 13:00″.

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει επίσης την παράταση των συμβάσεων όλων των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών μέχρι το τέλος του 2024.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, παραμένουν στις θέσεις τους οι γιατροί που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του χρόνου, αλλά δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, παρατείνεται η στελέχωση των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα με διάθεση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ή αποσπασμένου προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των δομών ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων νησιωτικών δήμων -περιλαμβανομένων των δήμων της Κρήτης- και των ορεινών δήμων.

Διαβάστε επίσης

Σιδηροπενία στην εγκυμοσύνη: Νέα δεδομένα για τη χορήγηση σιδήρου με χάπι ή ενδοφλέβια

Τα απρόσμενα οφέλη που έχει ο χυμός παντζαριού σε ασθενείς με ΧΑΠ και αθλητές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.