Μ.Χρυσοχοΐδης: Ενισχύονται με γιατρούς και νοσηλευτές τα νοσοκομεία της Κρήτης

Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία του Λασιθίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Σητείας, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Όπως τόνισε, «είμαι εδώ για να βεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σητειακού λαού». Αφού παρουσίασε το πλάνο των προσλήψεων με τις fast track διαδικασίες, υπογράμμισε ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως λειτουργικά. Μάλιστα, σημείωσε πως από τις προσλήψεις που θα γίνουν πανελλαδικά, προτεραιότητα θα δοθεί στις λεγόμενες άγονες περιοχές και στις λεγόμενες άγονες ειδικότητες. Ακολούθως, καθησύχασε τους υπεύθυνους ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπως και αυτού του Αγίου Νικολάου, παρά τα όσα έχουν ακουστεί.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, των νοσοκομείων Σητείας, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, των διευθυντών των Ιατρικών και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων, εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, των δημάρχων Ιεράπετρας -νυν και επόμενου- και Σητείας.

Νέες προσλήψεις γιατρών

Είμαι εδώ για να βεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σητειακού λαού, ανέφερε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Ήδη αποφασίσαμε, μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού, και να προσλάβουμε έναν αναισθησιολόγο, δύο παθολόγους, δυο παιδιάτρους, έναν ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό. Τα ίδια αφορούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής, όπως είναι της Ιεράπετρας, η οποία είναι μια άκρως παραγωγική περιοχή που έχει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και περιμετρικά αυτής, κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, του Ηρακλείου και του Λασιθίου, που είναι εξαγωγική, αναπτυσσόμενη και έχει χιλιάδες εργαζόμενους. Ο στόχος μας είναι και εκεί να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε το νοσοκομείο.

Παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών

Και σε καμία περίπτωση, τόσο για το νοσοκομείο της Σητείας, όσο και για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά στη λειτουργία τους. Είμαστε εδώ, λοιπόν, πήραμε αποφάσεις, παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και αυτών που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ. Δεν θα φύγει κανείς. Προσλαμβάνουμε νέους ιατρούς και νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα νοσοκομεία, τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές και έχουν τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες, για τις οποίες θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα κίνητρα.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι προκηρύξεις. Τα κίνητρα ανακοινώθηκαν προηγουμένως και θα νομοθετηθούν περαιτέρω. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Θα υπάρξουν και γενικές ανακοινώσεις. Άρα, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τις επόμενες μέρες, στην κυριολεξία προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που ανέφερα για τη Σητεία και την Ιεράπετρα».

Τέλος, ερωτηθείς για μετακινήσεις ιατρών από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «και για τον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν προκηρύξεις με βάση τα όσα ζήτησε η διοίκηση. Όλα τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως. Εύχομαι πραγματικά να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των υποψηφίων, έτσι ώστε μαζί με τα κίνητρα που θα δοθούν, να μην ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση», κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε επίσης 

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο – Τον υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα

Έκκληση φαρμακοποιών για έγκαιρο αντιγριπικό εμβολιασμό – Χαμηλό το ποσοστό κάλυψης στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.