Αγαπηδάκη: Μη μας ξεγελάει ο καιρός, γιατί η γρίπη κυκλοφορεί – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Δεν πρέπει να μας ξεγελάει ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες, γιατί η γρίπη κυκλοφορεί ήδη, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη το πρωί της Δευτέρας και ανέφερε ότι ήδη έχουν μεβολιαστεί ένα εκατομμύριο Έλληνες για την γρίπη και 33.000 για την COVID-19.

“Μη μας ξεγελάει ο καιρός, γιατί η γρίπη κυκλοφορεί”

Μιλώντας στο Mega, η κα. Αγαπηδάκη σημείωσε ότι «Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη και χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων για να αποκτήσουμε αντισώματα. Έχει σημασία οι πολίτες να μην καθυστερούν τον εμβολιασμό τους».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν 35 νέα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

Στη συνέχεια, η κα. Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στις συμβάσεις των εργαζόμενων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως είπε, το υπουργείο Υγείας εργάζεται πάνω στη εύρεση λύσης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ, ενώ έχει δρομολογηθεί μία τρίμηνη παράταση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Θα δώσουμε τρίμηνη παράταση μέχρι τον Φλεβάρη και μέχρι τότε θα δρομολογήσουμε λύση για κάθε μία κατηγορία των εργαζομένων», σημείωσε.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟΜΥ να απορροφηθούν στο ΕΣΥ.

Τέλος, με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Βόλο, με θύμα ένα βρέφος 3 μηνών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μίλησε για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει – είπε – την αναβάθμιση όλων των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας.

«Υπάρχει σχεδιασμός να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις μονάδες, έχουμε μεγάλες ελλείψεις και στο κομμάτι της παιδοψυχιατρικής», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την πρώιμη ή καθυστερημένη εφηβεία

Φυτική διατροφή – Πώς επηρεάζει τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές και γυναικολογικές παθήσειες ακόμα και τον καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.