Χρυσοχοΐδης: Εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων – Απαλλαγή από τη συμμετοχή των Θεσσαλών

Σε ένα μήνα θα είναι διαθέσιμη μία εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων, μέσα από την οποία ασθενείς και γιατροί θα μπορούν να βλέπουν αν ένα φάρμακο λείπει από την ελληνική αγορά.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων τόνισε πως απαγορεύονται οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων και αυτό θα ισχύει μέχρι να μην υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα ελληνικά φαρμακεία. Περίπου σε έναν μήνα, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων μέσω της οποίας γιατροί και ασθενείς θα μπορούν να γνωρίζουν άμεσα αν το φάρμακο που συνταγογραφεί ένας γιατρός είναι διαθέσιμο ή όχι, οπότε θα μπορεί να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο και έτσι θα μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών που ψάχνουν από το ένα φαρμακείο στο άλλο για τα φάρμακά τους.

Μιλώντας για την καταστροφή που έπληξε τη Θεσσαλία και τα μέτρα ανακούφισης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως θα καθοριστεί σύντομα η διαδικασία απαλλαγής των Θεσσαλών από τη συμμετοχή στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσλήψεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε τα εξής:

  • 4.000 νοσηλευτές προστίθενται στο σύστημα με διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη
  • Προχωρεί η διαδικασία για πρόσληψη 1.000 γιατρών
  • Η υπουργός Εσωτερικών θα ανακοινώσει σύντομα τις θέσεις που θα προκηρυχθούν το 2024.
  • Από το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να φύγει κανείς.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα ότι 130 νοσοκομεία αναβαθμίζονται με εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής, ενώ τον Νοέμβριο αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο τον νέο τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης

Το νέο ΕΚΑΒ και οι χρόνοι αναμονής στα Επείγοντα

Δίαιτα Αυτοάνοσου Πρωτοκόλλου – Τι είναι και πόσο διαρκεί

Όταν όλα γύρω σου γυρίζουν και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.