Μητσοτάκης από τον Άγιο Σάββα: Το ΕΣΥ, παρά τις αδυναμίες του, πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα αξιοζήλευτα

Επίσκεψη στον Άγιο Σάββα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς στο συγκεκριμένο αντικαρκινικό νοσοκομείο εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα Οίκοθεν. Είναι το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο που έχει ξεκινήσει την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών στο σπίτι και σε πρώτη φάση 10 ασθενείς λαμβάνουν την θεραπεία τους στο σπίτι και στόχος είναι έως τον επόμενο μήνα ο αριθμός τους να έχουν φτάσει τους 80. Στόχος επίσης είναι η αποφόρτιση των δομών σε ποσοστό 30%.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα Οίκοθεν ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες με απλά λόγια να το εξηγήσω η δυνατότητα παροχής νοσοκομειακής φροντίδας στο σπίτι και ο ασθενής έχει φροντίδα εκεί αντί να έχει στο νοσοκομείο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ακόμα ότι αποτελεί απόλυτη δέσμευση της ΝΔ η αναμόρφωση του ΕΣΥ και κεντρική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

«Το ΕΣΥ παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες του πολλές φορές λειτουργεί πολλές φορές σε επίπεδα αξιοζήλευτα. Τα προγράμματα θα συνεχίσουν να στηρίζονται από το κράτος ακόμα και όταν σταματήσει η χρηματοδότηση από την ΕΕ».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε. Ένα κορυφαίο δημόσιο νοσοκομείο ταγμένο στη μάχη της αντιμετώπισης των ογκολογικών περιστατικών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες. Με απλά λόγια να το εξηγήσουμε, η δυνατότητα παροχής φροντίδας, νοσοκομειακής φροντίδας, στο σπίτι. Αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως.

Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε. Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες.

Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον Άγιο Σάββα, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής.

Οπότε και πάλι θέλω να συγχαρώ, όχι μόνο τη διοίκηση, αλλά κυρίως το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατρούς νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, τεχνολογικό προσωπικό και για το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας το νοσοκομείο εξακολουθούσε και λειτουργούσε και κατάφερε και εξυπηρέτησε όλες τις εκκρεμότητες που είχε, γιατί φυσικά η αντιμετώπιση ενός καρκίνου δεν μπορεί να περιμένει.

Οπότε κάνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε και με το καλό εδώ θα είμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα να καινοτομούμε προς όφελος των ασθενών πρωτίστως, διότι μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία της επικοινωνίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αναφορά ΠΙΣ στον Δικηγορικό Σύλλογο για τον Αλέξη Κούγια για όσα λέει εις βάρος των γιατρών, στη δίκη Πισπιρίγκου

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.