Πλεύρης: Για πρώτη φορά δωρεάν προγράμματα πρόληψης για όλους

Στη μεγάλη σημασία που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα η ελληνική πολιτεία στην πρόληψη, αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

«Διενεργούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανωμένα προγράμματα πρόληψης για όλο τον πληθυσμό. Επενδύουμε στην πρόληψη, επενδύουμε στο να διατηρούμε τους πολίτες υγιείς», έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

Τα τέσσερα προληπτικά προγράμματα είναι το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το πρόγραμμα για το καρδιαγγειακό και το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Θάνου Πλεύρη 

 

Δωρεάν προγράμματα και για άλλες μορφές καρκίνου

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, κατά την τοποθέτηση του στο συνέδριο του ECONOMIST GREECE’S AGENDA TO COMBAT CANCER, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως τα προγράμματα αυτά θα επεκταθούν και σε άλλες μορφές καρκίνου, ενώ αναφερόμενα στο ζήτημα της διάγνωσης είπε ότι αυτή θα είναι συντομότερη και πιο ακριβής με καλύτερες υποδομές. Μιλώντας για τις θεραπείες τόνισε ότι «οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν καινοτόμες θεραπείες» και μίλησε για ενίσχυση των προϋπολογισμών για να μπορέσει να συμβεί αυτό.

Ήδη, συνέχισε «ξεκινάει και η κατ οίκον νοσηλεία και η ανακουφιστική φροντίδα για τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίες είναι στις προτεραιότητες μας, όπως και οι νέες τεχνολογίες καθώς ήδη έχουμε έτοιμο το μητρώο για τον παιδικό καρκίνο και στόχος είναι να υπάρξει σύντομα και το συνολικό μητρώο για τον καρκίνου στην χώρα μας».

Όπως είπε τέλος ο Θάνος Πλεύρης, «στόχος είναι μετά το 2025 τα παιδιά που θα γεννηθούν να μην καπνίσουν ποτέ στη ζωή τους». Ανέφερε επίσης, πως δεν είναι μόνο ελληνικός αλλά και ευρωπαϊκό στόχος «να εξαλειφθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας τα επόμενα χρόνια αλλά και να προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό κι άλλα μέσα κι άλλες μορφές καρκίνου χωρίς να χρειάζεται να της θεραπεύουμε.

Διαβάστε επίσης

“Αυτός o αναπνευστικός ιός είναι ο πιο επίκινδυνος απ’ όλους”, προειδοποιούν οι ειδικοί

Π. Κατσαούνου: Η δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος δε πρέπει να ερμηνεύεται ως αδιαφορία ή ανοησία

Αυτές είναι οι τροφές για καλύτερο δέρμα συν κάποιες, που δεν περιμένατε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.