Νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι – Ποιοι δικαιούνται κατ΄ οίκον νοσηλεία – Όλη η απόφαση

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θεσπίζει την κατ΄ οίκον νοσηλεία για ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα επιπέδου νοσοκομείου, εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στην ΚΥΑ του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η παροχή φροντίδας στον ασθενή στο σπίτι, σε συνθήκες ανάλογες της ενδονοσοκομειακής φροντίδας, ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και συνεχή παρακολούθηση με παράλληλη στήριξη από εκπαιδευόμενους φροντιστές (γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας τα οποία έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με τις ανάγκες του ασθενή τους), με παράλληλη εξασφάλιση ιατρονοσηλευτικής υποστήριξης όταν το επιβάλλουν οι ανάγκες του ασθενούς.

Παράλληλα, εξασφαλίζεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης και εισαγωγής στο νοσοκομείο-κέντρο αναφοράς ή σε διασυνδεδεμένη-προκαθορισμένη δομή, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενή.

Ποιοι δικαιούνται κατ΄ οίκον νοσηλεία

Κριτήρια ένταξης

Τα κριτήρια ένταξης ενός ασθενούς σε πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας, βασίζονται κυρίως στην πολυπλοκότητα και την χρονιότητα της νόσου, καθώς και στην ανάγκη τεχνολογικής – εξειδικευμένης υποστήριξής του και όχι τόσο στη συγκεκριμένη διάγνωση της νόσου.

Επίσης, η πορεία του ασθενούς, η συμμόρφωση και ανταπόκριση στην θεραπεία ορίζουν την ένταση και την διάρκεια της φροντίδας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας που παρέχει τη φροντίδα.

Φροντίδα στο σπίτι για παιδιά

Τα κριτήρια για τα παιδιά είναι η ανεπάρκεια ενός ή περισσοτέρων οργανικών συστημάτων, που χρειάζονται ποικίλου βαθμού και χρονικής διάρκειας υποστήριξη, όπως οξυγονοεξαρτώμενοι ασθενείς, ασθενείς με τραχειοστομία ή σε μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ασθενείς σε παρεντερική διατροφή ή σε παρατεταμένη ενδοφλέβια αγωγή ή σε περιτοναϊκή κάθαρση, καθώς και ασθενείς που χρειάζονται εντατική φυσικοθεραπεία ή κινητική αποκατάσταση λόγω της ασθένειας ή μετά την έξοδο τους από την ΜΕΘ.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ για την κατ’ οίκον νοσηλεία

«Νοσοκομειακή κατ΄οικον Νοσηλεία και Φροντίδα Υγείας

Διαβάστε επίσης

Βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού η Υγεία – “Σάρωσε” η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου

Ξεχάστε αυτές τις 10 τροφές με πρωτεΐνες, αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.