Νέο, υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο, απέκτησε το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Έναν νέο, υπερσύγχρονο πολυτομικό αξονικό τομογράφο, απέκτησε Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Κοργιαλένειο – Μπενάκειο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αποτελεί τον δεύτερο που τοποθετείται στο νοσοκομείο. Η λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου – μαζί με αυτόν που ήδη λειτουργεί στο νοσοκομείο – θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου αναμονής και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα , κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι σήμερα εδώ, καθώς το έργο που κάνει το νοσοκομείο αυτό είναι κεφαλαιώδες για το σύστημα υγείας. Η δουλειά που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι εδώ είναι εξαιρετική. Κάθε πρωί στο Υπουργείο λαμβάνουμε μία αναφορά για τις εφημερίες της προηγούμενης μέρας για τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού είναι ένα νοσοκομείο αιχμής, δέχεται πάρα πολλά περιστατικά, διαθέτει πολλά εξαιρετικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και το Ακτινολογικό, που είναι από τα καλύτερα επεμβατικά τμήματα της χώρας. Στηρίζουμε την κτιριακή και τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων με κονδύλια του Υπουργείου, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και όλες τις Περιφέρειες, τις οποίες στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω.

Ενίσχυση ΕΣΥ

Η υγεία και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία. Να σας ευχαριστήσω και πάλι από καρδιάς για τη δουλειά που κάνετε και τη φροντίδα που προσφέρετε στους ασθενείς και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας». Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, κ. Δημήτρης Μπαζίγος, η Διοικήτρια, κα Ελπινίκη Ταβιανάτου, ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος, κ. Αντώνης Τσάνης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Παναγιώτης Στεφανίδης από την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γιώργος Βλάχος και πλήθος γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης 

ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας 1 στους 4 – Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνω του 54% των Ελλήνων

Πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε θέματα πρόληψης – Τι σχεδιάζεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.