Γκάγκα: Θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις μόνιμων ιατρών και επικουρικών νοσηλευτών για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα και δεσμεύθηκε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις μόνιμων ιατρών ΤΕΠ και θέσεις επικουρικών νοσηλευτών που το νοσοκομείο χρειάζεται.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Διοικητής του Νοσοκομείου κα Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, η Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η Υποδιευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού, ενώ αργότερα συναντήθηκε με Διευθυντές Κλινικών και Εργαστηρίων. Την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, συνόδευσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννης Καρβέλης.

Healthstories Γκάγκα Θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις μόνιμων ιατρών και επικουρικών νοσηλευτών για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας 2

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Αναπληρώτρια Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης κλινικών και εργαστηρίων που διαθέτουν οριακό αριθμό ιατρικού προσωπικού και την ανάγκη επέκτασης δραστηριοτήτων (αύξηση χειρουργικών τραπεζιών, δημιουργία Μονάδας Νεογνών) με την ενίσχυση κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού.

Προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Από το 2019 έως και σήμερα πραγματοποιήθηκαν 18 προσλήψεις μόνιμου και 23 επικουρικού ιατρικού προσωπικού, καθώς και 10 προσλήψεις μόνιμου και 82 επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 8 νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού και, μέσω ΑΣΕΠ, 52 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού. Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισήμανε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις μόνιμων ιατρών ΤΕΠ και θέσεις επικουρικών νοσηλευτών που το νοσοκομείο χρειάζεται.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ενημερώθηκε από την Διοικητή του Νοσοκομείου για την ανάγκη βελτίωσης των κτηριακών δομών του Ψυχιατρικού Τομέα.

Η κυρία Γκάγκα με την αποχώρησή της διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και το κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας που διέπει τις σχέσεις Διοίκησης και προσωπικού. Επίσης, ανάφερε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας θα συνεχιστούν, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Διαβάστε επίσης

Πότε ξεκινά η κατ’ οίκον νοσηλεία για τους καρκινοπαθείς

Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.