Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: Παραδόθηκε το ανακαινισμένο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παρουσία της Μίνας Γκάγκα

Το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας καθώς και το νέο Τμήμα Αποστείρωσης, εγκαινίασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Το Ίδρυμα Γ & Μ Βεργωτή παρέδωσε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας τη νέα δωρεά (προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ) που αφορά την πλήρη ανακαίνιση του χώρου των Επειγόντων και τον πλήρη εξοπλισμό τους.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να έρχομαι ξανά στην Κεφαλονιά και να βλέπω τελειωμένο το TEΠ. Να ευχαριστήσω τον κληροδότη μας για τη δωρεά αυτή αλλά και γενικά για την στήριξη στο νοσοκομείο» ανέφερε στο χαιρετισμό της, η κα Γκάγκα, ενώ πρόσθεσε ότι «από πλευράς κυβερνήσεως, έχουμε βάλει πολλές δομές στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση πολλών υποδομών αλλά πάντα είναι σημαντικές οι δωρεές ιδιωτών, που από την περίοδο της πανδημίας και μετά έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».

Τέλος, η κα Γκάγκα θέλησε να ευχαριστήσει «όλο το προσωπικό του νοσοκομείου το οποίο είναι δοσμένο στη δουλειά και κάνει για τεράστια προσπάθεια, καθώς από όλες τις μονάδες βγαίνει μια σημαντική δουλειά και ο κόσμος της Κεφαλονιάς το καταλαβαίνει. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει η αίσθησης ασφάλειας».

Σύσκεψη 

Πριν από τα εγκαίνια είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλληνίας για όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν το Νομό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Σταύρος Τραυλός, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, κ. Γιώργος Τσιλιμίδος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, κ. Γιώργος Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ιωάννης Φισφής και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, κ. Διονύσης Γαρμπής καθώς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κ. Δημήτρης Μαρτίνης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια, κα Ζωή Μοσχονά.

Σύσκεψη Γκάγκα

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας που γίνεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την μελέτη που χρειάζεται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ληξουρίου, που θα γίνει με δαπάνες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την ανάβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σάμης, που επίσης γίνεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συζητήθηκε, επίσης, η στελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερικών ιατρείων της περιοχής, που επίσης γίνεται με εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στην τοπική κοινωνία, τους Δήμους, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο. Εκφράστηκε από όλους ικανοποίηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο για την αναβάθμιση των δομών όσο και για την στελέχωση σε κάθε δομή υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Ξεκινά το πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς και το Dentist Pass στα παιδιά

Προστατίτιδα: Γιατί δεν πρέπει να «χρονίζει» ως πρόβλημα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.