Ο Θ. Πλεύρης θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην Αριστοτέλους μετά τις εκλογές: “Υπάρχει μια παρακαταθήκη και ναι, η Υγεία μού αρέσει”

Παρότι το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Υγείας δεν είναι από τα πιο δημοφιλή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην Αριστοτέλους μετά τις εκλογές – εφόσον η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει κυβέρνηση. Ο ίδιος επισημαίνει: «Έχουν ανοίξει κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα στον τομέα της Υγείας και υπάρχει μια παρακαταθήκη και ναι, υπό αυτή την έννοια, η Υγεία μού αρέσει».

Ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και συμπληρώνει: «Με απλή αναλογική, προφανώς είναι δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος της κυβέρνησης ηττημένων, αλλά η 21η Μαΐου θα δείξει με ποιο τρόπο θα κυβερνηθεί η χώρα. Μια κυβέρνηση μπορεί να έχει και κακές στιγμές, να έχει κάνει και λάθη, όμως προσπαθήσαμε, δεν είμαστε μια λάθος κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει».

Ο Θ. Πλεύρης χαρακτηρίζει ως τις πλέον κρίσιμες τις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι μια αναγκαστική λύση θα είναι η πραγματική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όταν ψηφίζει κάποιος για κυβέρνηση – κι εδώ είναι το άκρως προκλητικό που λέει το ΠΑΣΟΚ – ψηφίζει και για πρωθυπουργό και είναι έντιμο να ξέρει αυτός που πάει να ψηφίσει, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκρινόμαστε δύο κόμματα που έχουμε κυβερνήσει. Δεν έχουμε θεωρία και πράξη, έχουμε πράξεις δύο κυβερνήσεων και αντιστοίχως, πράξεις δύο πρωθυπουργών. Η σύγκριση να είναι όσο πιο αυστηρή γίνεται, ανάμεσα στον πρώην και τον νυν πρωθυπουργό, αλλά να υπάρξει σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Ο υπουργός Υγείας λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του συστήματος Υγείας παραμένει η υποστελέχωσή του αλλά και η υποχρηματοδότηση. «Ζητάς γιατρούς και δεν ανταποκρίνονται. Υπάρχουν ειδικότητες που είναι σε έλλειψη και γιατροί που δεν βρίσκουν ελκυστικό το ΕΣΥ και δεν μιλώ για τον Ευαγγελισμό, μιλώ για την Κάλυμνο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Απαντά επίσης στις κατηγορίες που δέχεται για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και επισημαίνει ότι εάν βρίσκεται στη θέση του υπουργού Υγείας μετά τις εκλογές, υπάρχει η σκέψη «συνολικά τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν ως ΝΠΙΔ , όπως το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη» κι αυτό όπως συμπληρώνει, δεν είναι ιδιωτικοποίηση.

«Το κράτος θα είναι ο μοναδικός μέτοχος αυτών των ΝΠΙΔ , τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με απολύτως δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες, αλλά θα έχουν μια οικονομική και διοικητική ευελιξία να προσελκύουν γιατρούς και να δίνουν καλύτερες αμοιβές όπου μπορούν, βάση των εσόδων τους, να κάνουν συνεργασίες με νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και να παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με λογοδοσία και αξιολόγηση», αναφέρει.

Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχιστούν

Ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστούν δύο μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν στο υπουργείο Υγείας.

«Οι προληπτικές εξετάσεις και ο προσωπικός γιατρός, είναι δύο μεταρρυθμίσεις που θεωρώ ότι οποιοσδήποτε βρεθεί σε αυτή τη θέση μετά τις εκλογές θα πρέπει να τις συνεχίσει» λέει και τονίζει ότι σε αυτά δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα γιατί είναι ζητήματα υπερκομματικά.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχεται πως στη δευτεροβάθμια περίθαλψη και λόγω και της πανδημίας, κάποια πράγματα πήγαν πίσω. «Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να έχω καλύτερη εικόνα, είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών στα νοσοκομεία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και ότι «χρειάζεται τουλάχιστον ολόκληρο το 2023 για να επανέλθει το σύστημα μετά από αρκετά χρόνια υποχρηματοδότησης και μια πανδημία».

Περήφανος δηλώνει τέλος για τα νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο που πέρασε και «άλλα που έγιναν και κανείς δεν θα περίμενε από τον Πλεύρη να τα κάνει», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη δυνατότητα να δίνουν αίμα και όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που απαγορευόταν. Επίσης, αναφερόμενος στην φαρμακευτική πολιτική λέει ότι υπήρξε αυστηρός με τη φαρμακοβιομηχανία αλλά δεν έλειψε από κανέναν ασθενή το φάρμακό του όσο και αν κόστιζε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Τι αποκαλύπτει μελέτη στο DNA αιωνόβιων – Το κλειδί για να ζήσετε πάνω από 100 χρόνια

ΠΟΥ: Η Κίνα κρατά το κλειδί για την προέλευση της COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.